My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Kandidat
Jobbsøker

5 Grunner til at du som nyutdannet er attraktiv på arbeidsmarkedet

Overgangen fra studiehverdagen til å skulle søke fulltidsjobb kan være stor. Tvilen kommer ofte snikende, og gjerne sammen med spørsmål rundt egen kompetanse. Derfor ønsker vi i Academic Work å minne deg som nyutdannet på hvorfor du er attraktiv på arbeidsmarkedet.

Du sitter på ny og viktig kunnskap

Det er hard kamp om den nyeste kunnskapen og kompetansen. Som nyutdannet sitter du med den mest moderne tilnærmingen, noe som er interessant og viktig for arbeidsgivere. Søker du jobb så fort du er ferdig med utdanningen, eller til og med i slutten av studiene, får du muligheten til å praktisere helt fersk kunnskap.

Du er fremtidens arbeidskraft

Som student eller nyutdannet er du fremtidens arbeidskraft. I løpet av de neste årene vil det skje et skifte i arbeidsmarkedet, hvor den nåværende generasjonen erstattes med young professionals. Derfor er studenter og nyutdannede en viktig ressurs for fremtiden. Med din kunnskap kan du hjelpe arbeidsgiver med morgendagens utfordringer.

Du er ambisiøs

Young professionals er ofte ambisiøse, noe Academic Work og arbeidsgivere verdsetter. Nyutdannede ønsker å utvikle seg og ikke minst skaffe seg erfaring. Det handler om å ville noe mer og strekke seg etter noe større. Din lojalitet og drivkraft er det hard kamp om.

Les også: Slik får du jobben uten arbeidserfaring

Du har digitale ferdigheter

Et mangfold av studenter og nyutdannede i dag har vokst opp i en tid med hyppig teknologisk utvikling. Dette er kompetanse som absolutt verdsettes på arbeidsmarkedet, ettersom vi lever i en digitalisert verden med enorm endringstakt. Det er selvsagt ikke alle som er like oppdatert på de siste teknologiske trendene, men det er fortsatt noe vi eksponeres for hver eneste dag.

Du er et friskt pust

Alle punktene over oppsummert tilsier at du som nyutdannet har mange kvaliteter som er ettertraktet på arbeidsmarkedet. Du kan se på deg selv som et friskt pust av nye erfaringer og kunnskap. I dag er mange unge og nyutdannede svært samfunnsengasjerte, spesielt med hensyn til bærekraft, likestilling og mangfold. Dette kan være en bidragsyter til at arbeidsgiver også tar sitt samfunnsansvar på alvor.

Ønsker du hjelp til å starte din karriere?

Vi i Academic Work kan hjelpe deg med kompetansebygging og å ta et steg videre i karrierelivet. Registrer din CV hos oss og søk på våre stillinger. Ønsker du å få tilpasset stillingene til din profil, kan du opprette et jobbvarsel. Du kan også lese mer om hvordan det er å jobbe gjennom Academic Work her.