My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
linkedin_profil_aw
Jobbsøker

Hvor viktig er det å oppdatere LinkedIn profilen?

Selv om du selv ikke er en aktiv Linkedin-bruker finnes det mange andre som er det. Her leter bedriftsledere og rekrutterer etter ny kompetanse hver eneste dag. Å holde alle sine sosiale medieplattformer oppdatert tar tid, men noen ganger er det nok å bare ha en form for tilstedeværelse. Linkedin er en slik plattform. Viktigst av alt er nemlig at du har en profil for å sette deg selv på kartet, men som aktiv jobbsøker bør du passe på at din profil er " up to date" og inneholder det siste du har gjort når det gjelder de siste stillinger du har hatt, oppdrag, ferdigheter eller kurs.

Be om feedback

Taimaz Begdjani ble headhunted til sin nåværende stilling i AstaZero takket være sin offentlige profil. Han forteller hvordan han kontinuerlig jobber for å forbedre og utvikle sin profil og hvordan han bygger opp sin CV ved å dra lærdom av avsluttede rekrutteringsprosesser og ved tørre å spørre om feedback: Det er viktig å være ydmyk! Spør etter feedback fra alle som kontakter deg, uansett om det er et kortere telefonintervju eller ett face-to-face møte.

Gjør din profil søkbar

Headhunting eller sourcing er ikke like vanlig i Norge som i utlandet, men det er ett fenomen som er under utvikling og blir mer vanlig. Når antallet jobbsøknader og kandidater ikke er stort nok, leter rekrutterere i andre nettverk. Da kan det være en fordel å sørge for att din offentlige CV/Linkedin-profil inneholder relevante søkeord som beskriver akkurat din bakgrunn. Ta en titt på stillingsannonser i den kategorien du er interessert i, og let etter de søkeordene som oftest forekommer der. Er du interessert i en resepsjonsjobb, kan ord som administrasjon og service være bra å ha med, forutsatt at det er erfaring du faktisk har. Søkeordene skal plasseres i en overskrift og/eller i sammenfatningen for at din profil skal få et bra søkeresultat.

Bruk en personlig headline.

Feltet «Your professional headline» raden som ligger rett under ditt navn kan også være bra å benytte seg av. Denne tittelen tar automatisk frem din nåværende eller siste yrkeserfaring. Men endre gjerne denne, det er ikke alltid det automatiserte alternativet virkelig yter din profil rettferdighet. Her har du 120 tegn du kan bruke for å få frem din personlighet, erfaringer, humor eller egenskaper du vil fremheve. Prøv deg frem! Det behøver ikke ta mye av tiden din, men det kan vara helt avgjørende for hvordan din profil vekker oppmerksomhet!

Vil du vite mer om LinkedIn som karriereplattform?

Hva sier din LinkedIn profil om deg?

Opprett jobbvarsel og registrer din CV!

Visste du at du hos oss kan opprette jobbvarsel for å kunne få med deg alle relevante stillinger for deg. Det gjør det enkelt å få med seg når det kommer nye stillinger du ikke kan gå glipp av. Har du samtidig registrert din CV hos oss blir det enkelt for våre rekrutterere å finne deg når det kommer relevante stillinger rettet til din profil.