Jobbsøker

Slik lykkes du med videointervjuet

Videointervju blir stadig oftere benyttet som et effektivt verktøy i rekrutteringsprosessen. Noen kan synes det er mindre skummelt på grunn av avstanden, mens andre kan synes det kan være litt ukomfortabelt å se seg selv på video. Vi har samlet fem tips for å hjelpe deg å gjøre et best mulig inntrykk gjennom videointervjuet.

Vær godt forberedt – det er et jobbintervju

Les deg opp på bedriften, tenk ut på forhånd hvilke spørsmål du ønsker å stille. Du bør også forberede deg på å kunne fortelle litt om deg selv, din erfaring og hva du ønsker å få frem som er relevant for den stillingen. Still deg selv spørsmålet: Hvordan kan din kompetanse bidra til at bedriften når sine mål? Se gjerne nøye over stillingsannonsen og tenk ut eksempler på dine egne egenskaper og ferdigheter basert på hva bedriften søker.

Tenk på bakgrunnen – ha kontroll på omgivelsene rundt deg

Det kan virke som små detaljer, men det å sitte i et godt belyst rom uten ekko skaper den profesjonelle settingen du ønsker. Vi vil anbefale deg å ha en nøytral bakgrunn, ikke ha gjenstander i bakgrunnen som stjeler oppmerksomhet. Det er også viktig at du er uforstyrret under intervjuet. Hvis du er hjemme, er det greit å informere de du bor sammen med om jobbintervjuet, slik at du ikke opplever å få unødige forstyrrelser underveis. Husk også å sette telefonen på lydløs.

Test det tekniske utstyret før intervjuet

Test at webkamera, mikrofon og hodetelefoner fungerer før intervjuet. Vær sikker på at internettilkoblingen er god. Hvis du har mulighet, vil vi også anbefale deg å ta en testsamtale med noen for å forsikre deg om at alt fungerer som det skal og justere avstand, kamera og lyd. Logg på 5-10 minutter før intervjuet starter. Det vil gi deg en trygghet og du vil unngå å risikere en kronglete start på intervjuet.

Engasjement og kroppsspråk

Som i et vanlig jobbintervju er det viktig med øyekontakt. Se inn i kameraet, og unngå å stirre ned i pulten eller på skjermen. Husk at selv om dette er et videointervju, så er ditt engasjement og kroppsspråk utrolig viktig. Det kan føles litt annerledes å bli intervjuet over video, men tenk på at du kan gestikulere og prate som normalt.

Dress to impress

Ta på deg de samme klærne du ville brukt dersom du skulle gjort intervjuet ansikt til ansikt. Tenk på at klærne du har på deg skal gi en god bildeopplevelse uten distraksjoner. Finn gjerne ut i forkant av intervjuet hvilken kleskode arbeidsplassen krever. Å kle seg fint er en god måte å forberede seg mentalt til intervjuet på.

Sist, men ikke minst: Vær deg selv og ha det gøy!

Lykke til!

Del artikkelen