info
ADVARSEL! Feilaktige meldinger om ledige stillinger sirkulerer for tiden på sosiale medier, disse kommer ikke fra Academic Work. Vi ønsker å informere deg om at disse ikke er tilknyttet oss, og avsenderen bruker vår merkevare uten vår tillatelse. Vårt råd er å ikke svare eller gjøre noe (f.eks. klikke) på disse meldingene. Du kan trygt og sikkert søke etter ledige stillinger på nettsiden vår.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
rett_arbeidsgiver, academicwork
Jobbsøker

Slik velger du rett arbeidsgiver

Hva er viktigst når du skal velge arbeidsgiver? Vi spurte 1100 young professionals hvor utviklingsmuligheter skilte seg ut som absolutt viktigst. Etter fulgte godt sosialt miljø og vennlige kolleger samt utfordrende og varierte arbeidsoppgaver. Hvordan kan du vite om arbeidsplassen har et godt sosialt miljø eller om det finnes gode utviklingsmuligheter i bedriften? Her følger fire konkrete tips til hva du bør se etter og hvordan du treffer blink når du velger arbeidsgiver!

Hva er dine drivere og verdier?

Hva er det som motiverer deg og hvilke verdier synes du er viktig? Det å finne en arbeidsgiver som matcher dine behov, er betraktelig enklere om du selv kan identifisere hva som er viktig for deg. Sett av tid til å virkelig finne ut av hva som er dine drivkrefter og hva du trenger for å kunne trives i bedriften.

Les deg opp på bedriften

Vær nysgjerrig- les om bedriften på deres hjemmeside og se gjennom bedriftens ulike sosiale kanaler. Slik kan du få en følelse av hvordan kulturen i bedriften er, hvilken visjon, misjon og verdier bedriften har.

Still spørsmål på intervjuet

På samme måte som du skal svare på arbeidsgiverens sine spørsmål, er intervjuet også til for at du kan stille arbeidsgiveren dine spørsmål. Neste gang du er på et intervju- still spørsmål om det du synes er viktig for at du skal kunne ta et riktig valg. Hør om hvordan miljøet på jobben er og still spørsmål om lederskapet, kulturen og hvilke utviklingsmuligheter bedriften kan gi.

Prat med en ansatt

Kjenner du noen på arbeidsplassen, eller har du kanskje en bekjent som gjør det? Ta en prat over en kaffe og spør om hva som er bra og hør om det som er mindre bra ved arbeidsplassen. Har du ingen personlig kontakt du kan prate med – spør om referanse på arbeidsgiveren.

Gjennom å finne ut så mye som mulig om arbeidsgiveren på forhånd, øker du sjansen for å velge riktig med en gang. Men det er først etter du har blitt ansatt og har jobbet i bedriften i en periode som du virkelig vet om du har tatt riktig valg. Det kan hende du må gjennom flere jobber før du faktisk finner drømmejobben. Om det ikke skulle bli rett, har du lært mye på veien –og du har sannsynligvis et tydeligere bilde på hva du vil og hva du ikke ønsker hos en framtidig arbeidsgiver. Og dermed større sjanse for å velge riktig når du bestemmer deg for å lete videre.

Opprett jobbvarsel og registrer din CV

Hos oss kan du opprette jobbvarsel for å motta nye stillinger som matcher dine preferanser, det gjør det enkelt å sile ut stillingene du er på jakt etter. Du kan også registrere CV-en din i vårt system som vil gjøre det lettere for våre rekrutterere å finne din profil.