Jobbsøker

Våg å prøve noe nytt

Føler du deg klar for en ny utfordring, men vet ikke helt hvor du skal starte? Noen ganger kan et karriereskifte være akkurat det som trengs for å ende opp med drømmejobben.

Har du noen gang sittet ved skrivebordet ditt og tenkt at det er noe som mangler, eller at du kjenner deg klar for en ny utfordring? Kanskje du til og med har funnet ut at det nåværende yrket ikke er den riktige jobben for deg likevel? Vi kan dele en liten hemmelighet med deg: Noen ganger kan det å prøve ut noe nytt være den beste veien til å få drømmejobben.

Er du redd for at et karriereskifte kan holde deg tilbake i livet? Ikke vær bekymret!

I mange tilfeller er det å bytte jobb akkurat det som trengs for å sparke karrieren din fremover. Ved å skaffe deg erfaring på et helt annet felt får du verdifulle ferdigheter som kan komme til nytte videre i karrieren. Erfaring og kunnskap er uvurdelig, og kan gi deg et stort forsprang på konkurrentene når du skal søke på andre jobber i fremtiden.

Slik lander du drømmejobben

Er du fortsatt litt i tvil? Les videre

Fredrika Edler startet sitt arbeidsliv som makeup-artist. Dette var en karriere hun hadde drømt om helt siden hun var liten. Hun fant fort suksess i denne jobben, men en dag fikk hun muligheten til å prøve ut den største drømmen av alle: å bli musiker. I fem år jobbet hun med musikkarrieren, og selv om det ikke gikk slik hun helt så for seg, har hun aldri angret på at hun tok beslutningen om å følge drømmen.

Livet er for kort til å velge bort det du synes er morsomt å jobbe med… Å gi seg selv muligheten til å jobbe med det man brenner for, er for meg ekte frihet - Fredrika

Å være ambisiøs og fryktløs gjorde at Fredrika fikk utforske nye og spennende karrieremuligheter. Fra makeup-artist til musiker, nettbutikkentreprenør til Digital Concept Manager – frykt har aldri holdt Fredrika tilbake fra å satse på noe nytt. Selv om karriereveien hennes kan se ut til å gå i sikksakk, har Fredrika innsett at hver eneste stilling har spilt en stor rolle for å gi henne de aktuelle ferdighetene og den kunnskapen hun trengte for det neste jobbeventyret.

Klar til å ta det neste steget?

I Academic Work tror vi på klare mål og ambisjoner. Med solid fagkunnskap har vi i over 20 år spesialisert oss på å hjelpe unge personer ut i jobb, og skape sin egen unike karrierevei. I tillegg til å gi en god oversikt over ledige stillinger, tilbyr vi flere opplæringsprogrammer gjennom vårt søsterselskap AW Academy og trainee-stillinger gjennom vårt talentprogram. Opprett din konto i Academic Work i dag, så hjelper vi deg med å komme i gang med ditt neste steg i karrierelivet.

Registrer deg her

Usikker på hva du kan jobbe med?

Er du usikker på hvilke karrieremuligheter du har? Vi gir deg noen tips til hvordan du kan bli sikrere i ditt karrierevalg

Les mer

Slik skriver du en god CV

Din CV er rekruttererens første inntrykk av deg som jobbsøker. Vi gir deg våre beste tips til å skrive en god CV!

Kom i gang

Slik velger du riktig arbeidsgiver

Hvordan kan du vite om arbeidsplassen er riktig for deg? Her får du fire konkrete tips til hva du bør se etter når du velger arbeidsgiver.

Les mer
Del artikkelen