I karrieren

Hjelp, hvordan kan jeg si opp jobben min?

Til å begynne med, gratulerer og lykke til på ditt nye eventyr. Kanskje har du fått en ny jobb, bestemt deg for å starte for deg selv eller så er fremtiden enda ikke bestemt. Uansett hva det er, så er det på tide å la din leder og dine kolleger få vite at du skal slutte.

Sett deg inn i arbeidsavtalen din

Finn ut hva som gjelder, når det gjelder oppsigelsestid og andre kontraktsbetingelser, som kan påvirke oppsigelsen din. Sørg for at du er ute i god tid, både for din egen og din arbeidsgivers skyld – du vil føle deg bedre hvis din nåværende arbeidsgiver finner en erstatning før du slutter. Har du en avtale, som gjør at du kan risikere å måtte slutte på dagen, kan det være bra å planlegge oppsigelsen slik at du ikke blir stående uten penger en måned.

Forberedelser er alfa og omega

Tenk på hva du skal si, og ikke si, i møtet med lederen din.

Å begynne å prate om alt det du synes har vært dårlig, er ingen god ide. Du skal så klart være ærlig med hvorfor du velger å gå videre, men du vil ikke at det du sier skal påvirke din mulighet til å få med deg en god referanse. Vær derfor kortfattet når du forteller hvorfor du velger å gå videre, og fokuser heller på å takke for mulighetene og erfaringen du har fått.

Tenk også gjennom hvilke spørsmål du kan måtte besvare og forbered dine svar. Hva skal du eksempelvis svare om din leder kommer med et mottilbud, tilbyr deg en annen stilling eller høyere lønn? Tenk igjennom om det er noe som kan få deg til å bli og hvordan du skal håndtere dette under møtet.

Om det fortsatt føles vanskelig

Du har forberedt deg både mentalt og praktisk, men du synes fortsatt at det føles veldig vanskelig å si opp. Henvend deg da til HR-avdelingen i bedriften du jobber i. De kan hjelpe deg å forberede deg på din oppsigelse.

Let the party start!

Når du har sagt opp, ikke glem å feire! Nye spennende opplevelser venter rett rundt hjørnet – nyt det og vær stolt av deg selv!

Del artikkelen