info
ADVARSEL! Feilaktige meldinger om ledige stillinger sirkulerer for tiden på sosiale medier, disse kommer ikke fra Academic Work. Vi ønsker å informere deg om at disse ikke er tilknyttet oss, og avsenderen bruker vår merkevare uten vår tillatelse. Vårt råd er å ikke svare eller gjøre noe (f.eks. klikke) på disse meldingene. Du kan trygt og sikkert søke etter ledige stillinger på nettsiden vår.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
likestilling, mangfold og inkludering på arbeidsplassen
I karrieren

Slik kan du bidra til et mer inkluderende arbeidsmiljø

Likestilling, mangfold og inkludering (EDI) har blitt stadig viktig for organisasjoner å investere i. Som ansatt er det mye du kan gjøre for å bidra til EDI på arbeidsplassen. To EDI-eksperter deler sine tips om hvordan.

På en arbeidsplass møter vi mange mennesker med forskjellige personligheter, evner og ferdigheter. For noen kan det være utfordrende å håndtere mennesker som er forskjellige fra oss, eller som har forskjellig synspunkt og livserfaring. Men det å akseptere hverandres unike egenskaper kan faktisk bidra til bedre resultater og øke trivsel på jobb.

Lars Bolling, som er leder for samsunnsansvar i Academic Work, er enig i at det er viktig at alle jobbe aktivt for å skape et inkluderende arbeidsmiljø.

— Likestilling, mangfold og inkludering er knyttet til mer innovative, morsomme og generelt bedre organisasjoner. Måten vi behandler hverandre på påvirker også hva vi føler om arbeidsplassen vår. Jeg tror folk trenger å bli, sett, hørt og respektert, sier Bolling.

Les også: 6 tips til vekstorientert tankegang

Young professionals verdsetter likestilling, mangfold og inkludering

Unge mennesker krever i økende grad mangfold og rettferdighet på arbeidsplassen, ifølge en undersøkelse gjort av Boston Consulting Group. Samme undersøkelse viser også at bedrifter med større mangfold i teamene sine 19 prosent større omsetning enn de med mer homogene team. Med andre ord, det å være inkluderende overfor medarbeidere forbedrer ikke bare trivselen, det gir også økonomiske fordeler for selskapet.

Iida Nalli, Communications & Marketing Manager hos Inklusiiv, tror at EDI påvirker oss alle I en eller annen form, siden det krever at både enkeltpersoner og organisasjoner foretar seg noe.

— For å få til en reell endring kan, og bør, alle fra hele organisasjonen bidra til å bygge et inkluderende arbeidsmiljø, sier hun.

enter image description here

Forbedrer innsatsen på arbeidsplassen

Ifølge Nalli er det å engasjere seg for EDI og bidra til et mer inkluderende arbeidsmiljø ikke bare verdifullt for deg som ansatt, det kan også forbedre prestasjonen din på andre områder.

— En inkluderende atmosfære på arbeidsplassen oppmuntrer til kreativitet og innovasjon, samtidig som det gjør det lettere å ta beslutninger og løse problemer. Ifølge en undersøkelse fra Deloitte, er det tre ganger større sannsynlighet for at bedrifter som skaper inkluderende miljøer oppnår bedre resultater, og at det er seks ganger mer sannsynlig at de er nyskapende og fleksible, sier hun.

Bolling deler den samme oppfatningen:

— Folk som jobber i inkluderende og dynamiske arbeidsmiljøer, er også mer innovative og presterer bedre. Forskning viser at de best fungerende bedriftene setter seg klare EDI-mål, og at arbeidet gir raske og langvarige resultater.

Stadig flere arbeidsgivere og arbeidstakere innser hvor viktig et inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø er. Dette er dessverre ikke noe som skjer av seg selv, og derfor må alle bidra både på et personlig og organisatorisk nivå.

Lars Bollings fem tips for å skape et mer inkluderende arbeidsmiljø:

  1. Finn frem til hverandres sterke sider og arbeid sammen for å forbedre dem. Ved å jobbe sammen vil dere kunne utnytte hverandres evner bedre.

  2. Bidra til å skape et miljø der samarbeid belønnes, og gi medarbeiderne dine mer konkrete positive tilbakemeldinger.

  3. Med mindre annet er spesifisert, bytt ut kjønnede ord med nøytrale ord og uttrykk.

  4. Behandle kollegene dine ut fra hva de presterer i stedet for hvordan de ser ut.

  5. Prøv å forstå andres synspunkter for å se hvilke forhold på arbeidsplassen som kan oppleves som utilfredsstillende eller urettferdige.