My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
utvikle kompetanse hjemmefra
I karrieren

Slik kan du utvikle kompetanse hjemmefra

Vi lærer stadig gjennom livet vårt, og det er mye man kan gjøre på egen hånd for å utvikle egne ferdigheter, kunnskap og kompetanse. Ved hjelp av Yotube, artikler og podcast har det aldri vært enklere å fordype seg i ulike fagfelt, og oppdatert kunnskap er viktig for hvor ettertraktet du er som ansatt, og ikke minst for selvtilliten.

Be arbeidsgiver om kompetanseheving

Mange selskaper tilbyr ansatte muligheten til å delta på kurs som en del av deres personlige utvikling. Dette er selvfølgelig prekært for personer innen IT som må holde seg oppdatert på teknologiske plattformer og funksjoner, men er fortsatt like relevant for alle andre i arbeidslivet. En markedsfører som jobber med sosiale medier, må for eksempel kunne forstå trender og hvilke verktøy som engasjere en målgruppe mest. En arbeidsleder kan heller aldri lære for mye om ledelse og utvikling. Så også denne type læring er nødvendig for de ansattes trivsel og for gunstig organisasjonsutvikling.

Kurs deg selv

Gjennom Linkedin Learning kan du kurse deg selv hjemmefra innenfor en rekke fag- og kompetanseområder. Med Linkedin Learning kan du enkelt få kunnskap og ferdigheter om grunnleggende programmering, algoritmer og koding, noe som er svært ettertraktet i dagens arbeidsmarked. Har du lite eller ingen økonomikunnskap? Å ta et kurs innen økonomi er lurt hvis du drømmer om å starte noe for deg selv. Eller du kan ta kurs innen lederskap dersom du ønsker å lede et team en dag. Markedsføring er et fagfelt som er i konstant utvikling, og emner som digital markedsføring og søkemotoroptimalisering (SEO) vil gi deg nyttig kunnskap i arbeidslivet.

utvikle kompetanse hjemmefra

Delta i nettbasert undervisning

Mange universiteter tilbyr ulike typer nettbaserte kurs. De kalles MOOC’s (massive open online courses), som er et konsept fra USA og som har tiltrukket seg mennesker over hele verden. I Norge er ikke MOOC’s like vanlig, men det finnes kurs som omhander temaer innenfor for eksempel jus og økonomi. Her kan du finne en liste over MOOC’s i Norge.

Bytt ut musikken med podcast

Utvalget av TED Talks, podcaster og lydbøker har eksplodert de siste årene. Bytter du ut musikken på vei til jobb, trening eller skole med en podcast, har du plutselig fått litt faglig påfyll i løpet av dagen. All læring er bra læring. Det vil si at du ikke trenger å lytte til en podcast om hvorfor økonomi er viktig i bedriften, for å få faglig påfyll. I denne listen over populære podcaster får du en oversikt over alt fra historie og mental helse, til personlig utvikling.