My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
slik mestrer du hjemmekontoret
I karrieren

Slik mestrer du hjemmekontoret på best måte

Å jobbe hjemmefra kan være et behagelig avbrekk fra tidlige morgener, trafikkrush og kontorstøy. Men fjernarbeid krever også disiplin, som ikke er like enkelt for alle å opprettholde. Slik jobber du hjemmefra på best måte.

Ha et fast område du jobber fra

Selv om det frister å ligge under dyna i pysjen med PC-en på fanget, er det ikke til å anbefale. Når du jobber hjemmefra er det viktig at du har en plass som tilbyr en noenlunde ergonomisk sitteposisjon. Plasser skrivepulten din så nær et vindu som mulig, slik at du får enkel tilgang til dagslys og frisk luft. Det beste er å ha et disponibelt rom å benytte som kontor, men må du jobbe fra stue eller soverom, er det best å skille så godt som mulig mellom arbeidsplass og hvor du oppholder deg mest på fritiden. Skiller du ikke mellom avslapping og jobb, kan det være vanskelig å opprettholde effektiviteten i arbeidet, og det kan være utfordrende å ta helt fri når arbeidsdagen er over.

Legg opp dagene som normalt

Selv om det er deilig å kunne sove litt lenger en gang iblant, vil det oppleves som mye tyngre å stå opp i lengden dersom du venter med å stå opp helt til arbeidsdagen starter. Stå opp til normal tid, kle på deg klær som du synes er komfortabel å jobbe i, men som ikke er joggebukse eller pysjamas. Stell deg og spis en god frokost, og kanskje ta en luftetur, før du starter arbeidsdagen. Det aller viktigste er å ha klare rutiner for hvordan du skal jobbe:

  • Ha klare tidspunkt for når du skal jobbe og hva du skal oppnå i løpet av tiden.
  • Legg inn lunsjpause til faste tider, og gjerne planlegg å møte en kollega eller venn som også sitter på hjemmekontor.
  • Oppfør deg som om du skulle starte morgenen på kontoret; nyt en kopp kaffe, sjekk innboks, kalender og nyheter, og få unna de små rutinebaserte oppgavene du har.
  • Ta korte pauser for å hente vann eller strekke på beina.

enter image description here

Sett frem alt nødvendig utstyr

De fleste arbeidsoppgaver gjøres ofte kun på PC, men trenger du diverse kontorartikler for å jobbe effektivt, som penn og papir, sørg for at du har det innen rekkevidde og at skrivebordet er ryddig og organisert. Trenger du ekstra kontorartikler for å jobbe effektivt, bør du sjekke ut mulighetene for å ta med ekstra utstyr fra kontoret. Enten om det er en ekstra skjerm, kontorstol, hodetelefoner eller datamus – benytt deg av muligheten. Hvis du jobber med tyngre oppgaver på en skjerm, eller sitter flere timer i videomøter, kan det bli slitsomt i lengden med dårlig lyd, bilde eller sittestilling. Disse reglene gjelder ved hjemmekontor

Beveg deg mer

Når man jobber hjemmefra går man glipp av de skrittene man får gjennom å gå til/fra jobb, kaffepauser og spankuleringen til nærbutikken for å kjøpe lunsj. En god måte å bevege seg på, og samtidig få frisk luft og klarne hodet, er å gjennomføre enkelte møter og samtale utendørs, enten det er over video eller telefon.

Les også: Fordelen med agile arbeidsmetoder

Når dagen er over

Når arbeidsdagen er over, så er den over. Sett jobbtelefonen på flymodus, eller skru av varsler fra appene du bruker på jobb dersom du kombinerer jobbtelefon med privattelefon. Rydd bort PC og annet utstyr, spesielt hvis det ligger i nærheten av der du sitter eller sover til vanlig. Du vil ikke at arbeidsutstyret skal være det første og siste du ser hver dag.