My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
slik forteller du sjefen at du ønsker nye utfordringer
I karrieren

Skal du fortelle sjefen at du er klar for neste steg i karrieren?

Føler du at du får unna arbeidsoppgavene nærmest på autopilot? Eller var ikke jobben slik du i det hele tatt trodde? Det kan være vanskelig å innrømme at man har vokst ut av rollen. Betyr dette at du må finne noe nytt? Og hvordan forteller du det til sjefen?

Vi bytter jobb oftere nå enn tidligere

Når det føles ut som fremtiden på din nåværende arbeidsplass går mot slutten, er det lett å kjenne på en følelse av å ikke strekke til eller av å gjøre noe som er feil. Det er heller ikke så rart, med tanke på at vi er vokst opp med foreldre og besteforeldre som har blitt hos samme arbeidsgiver stort sett hele livet. Men det viktigste å huske på er at arbeidsmarkedet er mye annerledes nå enn det var for deres generasjon. Vi bytter jobb oftere nå enn tidligere, og føler du deg klar for nye utfordringer, så er det ingen prestasjon i det å være lenge på en arbeidsplass når det ikke føles riktig.

Bruk nettverket ditt

Når du ønsker å ta neste skritt i karrieren kan et nettverk være gull verdt å bruke. Kjenner du noen som jobber i en bedrift eller stilling som du er nysgjerrig på, eller kjenner noen som kjenner noen, burde du lufte tankene rundt dine ønsker og ambisjoner for det neste steget. Dette kan være venner og bekjente fra studietiden, fra frivillig verv, familie og gjennom andres nettverk. Her får du fem tips for å få nettverksbygging til å fungere for deg.

Ha en åpen dialog med sjefen

I det lange løp lønner det seg å fortelle sjefen hvordan man har det. Hen har trolig gjort seg noen tanker allerede, og en åpen dialog er viktig for videre kommunikasjon og referanser. I tillegg vil du gi sjefen tid til å forberede seg til en rekrutteringsprosess, og kanskje til og med har et nettverk av kontakter som du kan få tilgang til når du skal videre.

Les også: Dette må du huske på når du skal si opp jobben

Det finnes også andre muligheter internt i bedriften

Bare fordi du føler deg komplett i rollen du har i dag, betyr det ikke nødvendigvis at du er ferdig i den bedriften du jobber i. Prøv å definere hva det er du savner i din nåværende rolle, og om det finnes andre arbeidsoppgaver som kan få deg til å trives igjen. Kanskje har bedriften forandret seg siden din stillingsbeskrivelse ble skrevet og nye oppgaver har oppstått – arbeidsoppgaver du kanskje kan ta på deg? Eller kanskje en helt ny stilling dukker opp, som du synes er interessant? En åpen dialog med sjefen vil gjøre det lettere for vedkommende å forsøke å imøtekomme dine ønsker så godt som det lar seg gjøre.