My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image

Bli bedre kjent med testutvikler Maja

Med en master i kommunikasjonsteknologi fra NTNU var Maja(30) klar for arbeidslivet. Mens de fleste av hennes studievenner ønsket å bli konsulenter, hadde Maja en fast arbeidsplass og faste kollegaer høyt på prioriteringslisten da hun skulle velge arbeidsgiver.

Vi søker testutviklere

Testavdelingen i Fremtind fungerer som et lite konsulentselskap innad i et stort firma. De blir plassert ut på ulike prosjekter internt. Her har hun muligheten til å flytte på seg og allikevel ha en fast arbeidsplass og de samme kollegaene.

Onboarding

Maja har i dag jobbet som teknisk tester i over et år og er en del av CRM-teamet på testavdelingen. Onboarding prosessen beskriver hun som veldig bra.

«Da jeg startet fikk jeg en fadder innad i testavdelingen som fulgte meg opp og var en person jeg kunne stille spørsmål til. Hele teamet mitt var veldig innstilt på å hjelpe og lære bort. Jeg fikk en bratt læringskurve, men med god støtte gjorde det også at jeg utviklet meg mye på kort tid»

Personlig og faglig utvikling

I løpet av året har Maja hatt muligheten til å ta sertifiseringer gjennom testsenteret. Dette ut ifra hva hun selv følte hun trengte for å kunne utvikle seg som tester. Så langt har hun tatt kurs i foundation og Advanced test automation.

Fremover ønsker hun å fortsette å utvikle seg i sin egen rolle. Hun har blant annet et ønske om å få dra på større test-samlinger. Hvis man drar på faglige tilstelninger, blir man ofte bedt om å holde et foredrag når man kommer tilbake. Noe som ikke alltid har vært like lett for Maja.

«Jeg har alltid vært hun som satt bakerst i klassen og visste svaret, men aldri turte å rekke opp hånden i tilfelle det var feil svar.»

I løpet av dette året i Fremtind har selvtilliten vokst i takt med kunnskapen. Hun oppdaget raskt at terskelen for å stille spørsmål var veldig lav.

«Jeg har utviklet meg enormt faglig, men også personlig. Jeg er ikke lenger redd for å stille spørsmål eller stå foran en forsamling og snakke. Det er kanskje noe av det jeg er mest stolt over, å ha vunnet over den frykten.»

Arbeidshverdagen

Det første Maja gjør når hun kommer på jobb, er å sjekke jiraboardet sitt for å se hva som står på agendaen for dagen. Har det kommet noen nye oppgaver til test tar hun tak i det, eller så gjør hun andre daglige oppdateringer, det kan være dokumentasjon eller interne møter.

«Det morsomste et uten tvil når det har kommet noe nytt til test for da kan du begynne å leke og utfordre utviklerne for å se om de har klart å dekke alt. Det er moro når du kan komme og si: det er ikke helt sånn det skulle være, det mangler noe, her er det en bugg.»

Kulturen

Kulturen er preget av et godt samhold. Hver fredag har testsenteret en sosial happening som de kaller «Snart Hælj». Det er en halvtime hvor en på avdelingen har bakt eller tatt med noe snacks, da tester de ut de ulike fasiliteten på bygget. Det kan være shuffleboard, pingpong, PlayStation med VR-briller eller minigolf.

I Fremtind har man også et godt tilbud innen Idrett og fysiske aktiviteter. De har blant annet et eget treningsrom, egne gruppetimer med instruktør, bedriftsidrettslag og mulighet for sykkelparkering for de som sykler til jobb.

«Jeg har hatt store planer om å begynne å sykle til jobb, men jeg har dessverre ikke kommet så langt enda. Jeg benytter meg derimot av treningstilbudet og går blant annet på yogatimer to dager i uken.»

Det beste med å jobbe i Fremtind mener Maja uten tvil er det inkluderende arbeidsmiljøet, de flotte kollegaene og de gode mulighetene man får til å utvikle seg.

« Vi har et stort mangfold bestående av forskjellige folk med forskjellig kompetanse. Så lenge du er nysgjerrig og har lyst til å lære, tror jeg du kommer til å trives hos Fremtind. Du har lov til å være sær, vi har mange morsomme forskjellige typer her.»