My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image

Frontend-utvikler i Fremtind

Pio (33) har en bachelorgrad i Samfunnsgeografi og en bachelor i informatikk med fordypning i interaksjonsdesign (UiO). Han jobber i dag som front-end utvikler på designsystem-teamet i Fremtind. Det som motiverer han mest i jobben, er muligheten han har til å skape noe nytt.

Ledige stillinger som utvikler i Fremtind

En av hovedgrunnene til at Pio valgte Fremtind som arbeidsgiver var muligheten han ville få til å utvikle seg i de retningene han selv ønsket. Han har fått muligheten til å bli kjent med miljøet og utfordringene innen både utvikling og design, for selv å finne ut hva han trives best med.

Hvorfor Fremtind

«Jeg startet i Fremtind med nyervervet kompetanse både innenfor utvikling og interaksjonsdesign, og siden jeg ikke hadde arbeidserfaring innen noen av retningene, var jeg usikker på hva jeg ville trives best med. Derfor var det viktig for meg å finne en arbeidsgiver som legger til rette for at man skal kunne få teste og utforske ulike fagområder.»

Pio har deltatt på ulike interne fora for både utvikling og design. Til slutt fant han den optimale rollen som ligger i grenselandet mellom de to, noe han i dag er svært fornøyd med.

Arbeidshverdagen

Hans oppgave i teamet er å vedlikeholde verktøyene de benytter for å bruke firmaets profil på digitale flater, slik som React-komponenter, Sass-stilark, designmanual og dokumentasjon. De bygger og vedlikeholder også den interne portalen der alt dette kan finnes. Teamet hans består av front-end utviklere og designere pluss et par system-arkitekter. De har daglige stand-ups der de oppdaterer hverandre på fremgang og hindringer i det de holder på med.

Siden Fremtind fikk ny visuell profil i fjor, er det fortsatt mye nybrottsarbeid. En typisk arbeidsdag består dermed ofte i å utvikle nye komponenter i samarbeid med designerne på teamet. De jobber tett sammen og designer ofte like mye direkte i kode som i skisseverktøyet Figma.

«Komponentene skriver vi i React og TypeScript og stilarkene i Sass. TypeScript gjør dokumentasjon av komponentene mye enklere, og Sass lar oss bruke stilvariabler som tilsvarer dem designerne jobber med i Figma. Nå som designsystemet er i ferd med å modnes, vil det også bli flere forvaltningsoppgaver, som å fikse bugs, se på pull requests og forespørsler fra teamene som bruker designsystemet.»

Pio legger til at alt sammen er i åpen kildekode på GitHub, så er du en nysgjerrig utvikler oppfordrer han deg til å ta en titt!

Det morsomste med front-end

Pio har alltid vært glad i å løse problemer og synes også det er gøy at stillingen hans gir han så mange ulike utfordringer å bryne seg på. På en vanlig dag kan han måtte løse bugs, finne ut hvordan ny kode skal snakke med eksisterende, oversette et design til gjenbrukbar JavaScript og CSS, eller alt på en gang.

«Det morsomste med å jobbe med front-end er nok å kunne skape noe nytt og finne de beste løsningene når utfordringene dukker opp. Det at man ser et umiddelbart resultat av det man jobber med, er veldig motiverende, men det er tanken på at andre skal se og bruke det du lager som inspirerer meg til å gjøre en ekstra god jobb!»

Utviklingsmuligheter

Pio opplever at Fremtind har et fokus på kompetanseheving. Som utvikler blir han oppfordret til å delta på fagkonferanser, enten som deltaker eller som taler. I høst var han på JavaZone her i Oslo, og for tiden leter han etter en spennende front-end fokusert konferanse å reise på i år. Gjerne i utlandet.

«Vi har også ukentlige interne fora for design, utvikling og arkitektur, der man kan utveksle erfaringer for eksempel fra konferanser man har vært på og diskutere utfordringer på tvers av team og prosjekter. I tillegg har vi fagdager der vi bruker en hel dag på å fordype oss i et spennende tema relatert til utvikling, samt får gjort noe sosialt sammen. Innimellom har vi også lavterskel "lær i lunsjen"-arrangementer, der utviklerne kan presentere noe de brenner for, enten det er et nytt rammeverk, et tema som universell utforming, eller bare en kul kodesnutt man har funnet på nett.»

«Jeg har aldri følt at jeg må spørre om å få lære meg noe nytt etter at jeg begynte i Fremtind, trass i at jeg er veldig glad i å lære meg nye ting. Jeg har også gode ledere som gir meg relevante oppgaver knyttet til ting jeg gjerne vil fordype meg i.»

Hva er det beste med å jobbe i Fremtind

Pio synes det er gøy å jobbe i Fremtind og har et inntrykk av at alle som jobber der er stolte av selskapet. Siden de er nystartet, har han inntrykk av at folk har fått en ekstra driv. Han legger ikke skjul på at det også er veldig deilig å jobbe i nyoppussede, freshe lokaler med gode muligheter til avkobling mellom slagene!

«Takhøyden er helt klart der for å ta et slag pingpong eller Beat Saber når man må tømme hodet litt.»