My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image

Hvordan er det å jobbe som Nettverk og Sikkerhets Konsulent i Atea?

I takt med digitalisering øker sårbarheten vår. Sikkerhet blir viktigere og viktigere i dagens teknologiske samfunn. Atea har lang erfaring og et sterkt engasjement for digital sikkerhet. Vi tok en prat med to jenter som begge jobber som Nettverk og Sikkerhets Konsulenter i Atea.

Ledige stillinger i Atea

En av flere grunner til at jentene ønsker å jobbe med IT-sikkerhet ligger i aktualiteten til fagområdet og den konstante utviklingen.

Nicole: Jeg ønsket å jobbe med IT-sikkerhet fordi det er et felt og en industri som er i konstant utvikling for å møte nye behov og utfordringer. Spesielt med tanke på IoT og smart-enheter i hjemmet er sikkerheten for bedrifter og folk flest blitt viktigere enn noensinne.

Hanne: Vi jobber i et ekstremt bredt fagfelt med utrolig mange spennende muligheter. For min del er det svært motiverende å vite at jeg aldri blir ferdig utlært.

Onboarding-prosessen

Som ny i Atea vil du bli svært godt tatt imot. Onboarding-prosessen består i stor grad av å sette seg inn i de interne systemene og bli kjent med dine nye kollegaer. Fra dag én vil du merke at Atea har et stort fokus på kompetanseheving og en kultur hvor man spiller hverandre gode. Begge jentene ble raskt kastet ut i rollen. Det første oppdraget de fikk var opprigging til festivalen Palmesus. Under oppdraget følte de seg inkludert i arbeidsoppgavene og godt tatt hånd om. Etter oppriggingen deltok jentene på flere kurs og ulike sertifiseringer. Dette gjorde at de raskt kom opp i fart og tidlig fikk prøve seg ute hos kunder.

Hanne: Vi ble med Senior konsulenter ut på oppdrag og fikk ofte tildelt lettere oppgaver av dem, disse oppdragene dro gjerne jeg og Nicole ut på sammen. På den måten kunne vi støtte oss på hverandre og vi fikk begge nytte av erfaringen. Det var også en trygghet i å vite at vi hadde meget erfarne kollegaer som bare var en telefonsamtale eller en TeamViewer-sesjon unna.

Nicole: Vi ble raskt invitert med på sosiale aktiviteter, som f.eks. årets sommerfest hvor vi ble godt kjent med flere av våre kolleger på en hyggelig og mer uformell måte. Fra første dag på jobb hadde vi en klargjort prosess med kursing og introduksjoner. Dette gjorde at vi kom i full produksjon innen kort tid.

Kulturen og arbeidsmiljøet

Hanne: Kulturen er fantastisk. En gang i måneden har vi temadag. Hovedmålet er å skape et tettere bånd i avdelingen. Her setter vi av en full dag til å enten lage malverk, eller lære noe i form av en teknologi eller en produsentavhengig innføring. Ansvaret for temadagene blir rullert på alle i teamet, og temaene bestemmer vi selv fra gang til gang. Etter arbeidstid finner vi gjerne på noe sosialt. Det kan være alt fra å gå ut og spise til å dra på Escape Room.

Vi samarbeider godt på teamet. Alle prioriterer å hjelpe hverandre og skape et godt arbeidsmiljø. Vi utfyller hverandre meget godt kompetansemessig og hjelper hverandre når noen står fast. Vi har en gruppechatt hvor vi kommuniserer tilnærmet daglig, her går det i alt fra teknisk hjelp til sosiale påfunn.

Arbeidshverdagen som IT-sikkerhetskonsulent

Som IT-sikkerhetskonsulent i Atea er ingen dager like, arbeidsdagen og oppgavene vil være varierende. En ny dag på jobb i Atea byr alltid på nye og spennende utfordringer.

Hanne: Arbeidsdagen er svært variert. Oppgavene kan være alt fra å jobbe med brannmurer til å designe nettverk fra kontorplassen. Jeg reiser også rundt i landet for å utføre målinger av trådløse nettverk der hvor kunden befinner seg.

Jeg har blant annet vært med på å levere trådløst nettverk til Palmesus og Atea Community Tech. Dette innebærer å designe høykapasitets trådløse nettverk som skal dekke et meget spesifikt behov for en svært kort periode.

Nicole: Ingen arbeidsdager er helt like. I perioder jobber jeg i prosjekter for større aktører hvor jeg f.eks. setter opp sikkerhetssystemer for flere avdelinger på tvers av landegrenser. Jeg var nylig i Litauen for å holde workshop og overse implementasjonen av et sikkerhetsprodukt. Andre dager kan være roligere med mer fokus på kompetanse, kurs og opplæring rettet mot sertifiseringer fra anerkjente leverandører, som for eksempel Cisco, IBM, EC-Council med flere.

Atea ligger i bresjen for kompetanseutvikling innen IT-sikkerhet og tilrettelegger for personlig utvikling og faglig kompetanse.

Hanne: Det er et stort fokus på god kompetanseutvikling, blant annet har alle konsulenter en personlig kompetanseplan som vi jobber mot i samarbeid med bedriften.

Nicole: Muligheten for å øke egen kompetanse er veldig bra i Atea! Bedriften gir oss mer eller mindre frie tøyler til å selv jakte på de sertifiseringene og kursene man trenger i jobben. Innenfor IT-sikkerhet betyr det at jeg står fritt til å skreddersy min egen karrierevei faglig etter behov og ønske, noe jeg verdsetter høyt.

Til slutt… hva er det beste med å jobbe i Atea?

Hanne: Jeg synes det beste med å jobbe i ATEA er fokuset bedriften har på tilrettelegging av kompetanseheving og personlig utvikling.

Nicole: Det beste med å jobbe i Atea er friheten til å skape din egen arbeidsdag, den høye satsningen på kompetanseutvikling og bedriftens fokus på å være «The Place To Be». Sammen skaper dette en god og inkluderende arbeidsplass.

Atea lover deg utfordringer og et miljø hvor du kan vokse personlig og profesjonelt. Lyst til å bli med oss på reisen?