My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image

Kulturen i Fremtind

Frida (22) kom rett fra skolebenken og inn i rollen som systemutvikler i Fremtind. Hun har i løpet av sitt første år fått muligheten til å være med å forme kulturen i selskapet, dette gjør hun blant annet gjennom sitt engasjement for å øke fokuset på det å være ung i Fremtind.

Ledige stillinger i Fremtind

Som nyutdannet var hun opptatt av at hennes første jobb ikke skulle bli for tung, men at hun kunne få en myk start inn i arbeidslivet. Da hun så at Fremtind var på jakt etter nyutdannete, sendte hun inn en søknad. Under intervjuene forstod hun raskt at det var det lagt til rette for en god onboarding-prosess og at rollen hennes ville bli tilpasset nivået hun var på.

«Jeg merket fort at det var en god kultur for å spille hverandre gode og et stort spillerom. Hvis du er usikker på hva du vil jobbe med, er dette en veldig god startplass. Du får muligheten til å utforske hva du er flink til og har en interesse for og hva som er mindre interessant.»

Kulturen og lokalene

Frida beskriver kulturen som noe eget. Det er mye kompetanse samlet under et tak, men det er også stor takhøyde og mye rom for humor.

«Da jeg startet, ble jeg overrasket over hvor omgjengelige alle var. Folk smiler og er glade. Vi er veldig likesinnete og hyggelige folk. Det er tydelig at det er et viktig moment ved ansettelse av nye personer.»

Lokalene til Fremtind er lagt opp til at man kan skal kunne ha det sosialt og gøy på jobb. Etasjene er basert på aldersgrupper. For eksempel finnes det en «ungdom» etasje hvor man blant annet finner PlayStation, VR-briller og beanbags. I andre etasjer finner man alt fra shuffleboard, pingpong, minigolfbaner, bøker og brettspill. Kontorlokalet er fullt av ulike fasiliteter, sitte- og sofagrupper og boards. Det er lagt opp til at man skal kunne ta en time-out, sitte og jobbe enten i grupper eller alene i stillesoner når man trenger å fokusere.

Kultur-ambassaden

Under marked og organisasjon har Fremtind valgt å etablere en egen avdeling for kultur- og prestasjonsutvikling. Det er tidligere landslagstrener i langrenn Vidar Løfshus som leder denne og har sammen med sponsoransvarlig Eirik Johansen utarbeidet en gruppe de kaller kultur-ambassaden. Her kan de som ønsker det, delta i regelmessige møter der man tar opp ideer og forslag for å øke trivsel på arbeidsplassen.

«Jeg ble invitert inn i kultur-ambassadegruppen av en god kollega. Det er veldig gøy og ikke minst verdifullt for meg å få lov å ta del i Fremtind på en måte som er synlig for de ansatte, ved å hjelpe til med de ulike arrangementene på huset.»

Ung i Fremtind

En av fordelene med å jobbe i et nyetablert selskap er muligheten man får til å være med å forme selskapet. Frida er med på å bygge opp engasjementet for unge i Fremtind.

«Vi har nylig startet en gruppe som fokuserer på trivselen og tryggheten hos nyansatte og presiserer at ung ikke nødvendigvis betyr ung som i lav alder, men som ung i ny. Og da gjerne ny i Fremtind, forsikringsbransjen eller arbeidslivet generelt. Fremover har vi store planer om å få med oss ansatte fra alle forretningsområdene slik at vi får dekket alle behov i selskapet når vi planlegger arrangement og tiltak.»

Målet er å bidra til faglig utvikling på tvers av forretningsområdene og gjøre arbeidslivet hyggeligere for nye i Fremtind. De planlegger å arrangere samlinger der de tar opp temaer som kan være vanskelig å forstå, eller sosiale happenings hvor man legger opp til at man kan bli bedre kjent.

Sosiale happenings

Utenom Afterwork som arrangeres en gang i måneden har Fremtind konsepter som Fremtinduka og planlegger en stor sommerfest. Da de skulle feire at oppussingen av bygget var ferdig ble Fremtinduka arrangert for første gang. Da var det ulike foredrag om diverse temaer hver dag, der de som hadde tid og lyst kunne møte opp. De hadde blant annet besøk av hobby-hacker Mia Landsem som snakket om sikkerhet og viktigheten av å ha sikre passord. Uka avsluttet med en «Innflytningsfest» hvor over 500 ansatte møtte opp i kantinen og feiret.

«Innflytningsfesten var en gjennomført kveld fylt med ulike lagoppgaver som skulle løses med samarbeid og kreativitet. Det var en veldig fin måte å bli kjent med andre ansatte som en ellers ikke kommer i kontakt med i arbeidshverdagen.»

«I Fremtind er vi også flinke til å feire når vi har oppnådd mål og milepæler, det er ikke rent sjeldent det serveres kake i kantinen. Vi prøver også å være flinke å bruke lokalet godt og har blant annet nylig arrangert EM i shuffleboard.»

Hva er det morsomste med å jobbe i Fremtind?

«Spille bordtennis med sjefen,» ler Frida.