My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image

Rikard sin karrierereise i Atea

Hvordan er det å jobbe blant 900 konsulenter som alltid jobber i forkant av teknologien og utvikler seg sammen med de beste spesialistene? Vi tok en prat med Rikard. Han startet i rollen som Audio Video Technician og fikk etter 6 måneder tilbud om en overflytting til nettverk og IT-sikkerhetsteamet. Nå har han vært i Atea i 3 år. I løpet av disse tre årene har han opparbeidet seg en imponerende bred kompetanse innenfor ulike fagområder.

Se ledige stillinger i Atea

Navn: Rikard Berg

Bakgrunn: Fagskoletekniker IT, drift og sikkerhet

Alder: 33

Rolle: IT Konsulent, Region Sør


Rikard begynte våren 2017 med et sertifiseringsløp for å øke sin kompetanse innenfor nettverk og sikkerhet, før han tok fatt på kundeoppdrag. Han har etter hvert opparbeidet seg en bred faglig kompetanse i alt fra sikkerhets-scan, nettverksdesign og implementeringer til trådløs dekningsanalyse og IT-drift.

Utviklingsmuligheter i Atea

Atea tilrettelegger for at alle deres ansatte får påfyll av relevant kunnskap og ferdigheter. De har blant annet nylig inngått et samarbeid med Amazon Web Services og sender nå 300 kollegaer på skysertifiseringskurs. De har også egne kurs og e-læringsverktøy som sørger for at alle kan holde seg oppdatert uansett hvilket område de jobber innenfor – dette bidrar til et bedre samarbeid på tvers av ansvarsområder. Rikard beskriver selv de interne utviklingsmulighetene som fantastiske og som noe som blir høyt verdsatt blant kollegaene i Atea.

«Kurs og sertifiseringer er noe som ansees som et krav, og man får være med på mye spennende både internt og eksternt. I de årene jeg har vært her har jeg tatt utallige kurs og en del sertifiseringer i tillegg til et par enkeltemner innenfor nettverk og sikkerhet på Universitet i Sørøst-Norge. Dette har styrket min faglige kompetanse betraktelig. Prosessen, fra å jobbe med enkle IT-oppgaver for små og mellomstore bedrifter til store tunge IT -miljøer, har vært en utrolig reise.»

Arbeidsdagen som IT-konsulent i Atea

Rikard beskriver arbeidsdagen som variert og fleksibel, bestående av ulike typer prosjekter, kunder og teknologier. Det siste halvåret har han vært utleid til et stort internasjonalt selskap på IT-drift. Her har han begitt seg ut på både driftsoppgaver og sammenslåingsprosjekter. Han har også opparbeidet seg erfaring som prosjektleder og fått jobbet med nettverksdrift, software- definert nettverk og brannmurdrift.

«Arbeidsdagene mine er veldig varierende. På agendaen kan det være alt fra møter og planlegging til utførelse av nettverksoppgaver, feilsøking av nettverksproblemer eller opprydning i nettverksinfrastrukturen. Det kan også være noen tilfeller av onsite arbeid, men det meste kan gjøres remote. Det er lagt til rette for fleksibilitet. I løpet av en uke har jeg gjerne fire dager på kontoret og en dag med hjemmekontor, men dette kan variere.»

Til slutt……Hva er det beste med å jobbe i Atea?

Faglig sett er det beste med å jobbe i Atea uten tvil utviklingsmulighetene. Utenom kundeoppdrag har jeg benyttet tiden til å øke kompetansen innenfor mitt fagområde. Jeg kan selv i stor grad bestemme hvilke områder jeg ønsker å øke min kompetanse så lenge det er relevant for å ivareta våre nåværende eller nye kunder. Dette gjør at jeg får muligheten til å være med på det som skjer i en bransje i rask utvikling. Jeg får være med på å bygge fremtiden til Norge med IT. I tillegg har vi meget hyggelige og kompetente kollegaer som bidrar til å styrke laget, og dette gjør arbeidshverdagen som konsulent til en god tilværelse. Det gjør at Atea definitivt er "The Place To Be".

Atea lover deg utfordringer og et miljø hvor du kan vokse personlig og profesjonelt. Lyst til å bli med oss på reisen?