My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
deltidsansatte

Deltidsansatte – en langsiktig kompetanseforsyning til din bedrift

Behovet for personell varierer og deltidsansatte kan hjelpe bedriften med å dekke midlertidig arbeidstopper, sykefravær og ferieperioder. Samtidig er det også en måte å styrke den faste arbeidsstyrken på når du har et langsiktig behov. Noen timer, en dag eller flere dager hver uke. Nedenfor trekker vi frem hvorfor din bedrift bør ansette flere young professionals på deltid.

Kontakt oss

1. Du blir attraktiv for kandidatene først

Alle som har vært på en karrieremesse eller prøvd å rekruttere de beste studentene vet at konkurransen er stor. Ved å ansette første eller andreårsstudenter vil man få tilgang til talentene tidligere og man vil kunne treffe flere kvalifiserte kandidater. I tillegg vil det være en god rekrutteringskanal. Et internship eller et deltidsengasjement er en fin måte å finne en god match for bedriften på fulltid.

2. Deltidspersonell kan gjøre dere mer agile

Om du har en kundebase med behov utenfor normal arbeidstid, kan deltidsansatte være fleksible ressurser som kan hjelpe din bedrift til å bli mer agile. Deltidsansatte kan hjelpe deg med å respondere til å håndtere arbeidstopper.

3. Deltidsansatte kan avlaste overarbeidede medarbeidere

Vi ser ofte arbeidsgivere som har utfordringer med at de selv og deres medarbeidere er overarbeidet og sliter med å nå målene sine. Dette kan ha en negativ effekt på både de ansattes velvære, produktivitet og teamet. Ved å ansette deltidspersonell vil du kunne avlaste disse medarbeiderne og samtidig øke både engasjement og at de blir værende i jobben.

4. Øk mangfoldet og få en bedre arbeidsstyrke

Mange arbeidsgiver opplever utfordringer med å rekruttere kandidater som er med å skape et mangfold i bedriften. Selskaper som jobber med tradisjonelt mannsdominerte yrker kan oppleve utfordringer med å få rekruttert nok kvinner, og motsatt. I tillegg til å være en god metode for å få kompetente og lærevillige medarbeidere, kan det å ansette deltidspersonell bidra til å øke mangfoldet i arbeidsstyrken din.

5. Omvendt mentorering

De fleste har hørt om mentorering i arbeidslivet, og dette er en vanlig praksis når det kommer inn en ny person. Her deler den erfarne sin kompetanse med den nyansatte – men hva med å bruke omvendt mentorering? Deltidsansatte er en verdifull ressurs når det kommer til å se de tingene som lett blir oversett, som f.eks. om rutinene er så gode som man tror og hva kunne blitt gjort bedre for å øke motivasjon og engasjement blant medarbeiderne? Og husk, de har helt fersk kunnskap, så kanskje de kan lære deg noen ting også?
pureservice.png
Vi ønsket å finne flere senior utviklere, men fant raskt ut at vi måtte endre strategien ved å begynne i den nedre skalaen og lage våre egne seniorer. Vi hadde ikke ressursene internt til å ta på plass to nyutdannede på fulltid og valgte å ansette to utviklere på deltid. Vi var i tvil helt til Academic Work presenterte kandidatene for oss. Opprinnelig skulle vi kun ha 1, men siden alle 4 var fullverdig gode så endte vi opp på midten og ansatte 2 stykker. I dag har begge på deltid gått over til heltidsstillinger etter at studietiden deres var over. De er ressurssterke mennesker med faglige kvaliteter, mer enn bare å utvikle.

– Marius Jones, Daglig leder, Pureservice

Hvorfor skal du ansette personer på deltid?

Denne guiden hjelper deg med:

  • Administrer arbeidstopper og uforutsette kompetansebehov
  • Tilrettelegge for en god balanse mellom jobb og privatliv.
  • Rekruttere deltidsansatte
  • Hvordan du ivaretar deltidspersonalet
  • Tilfredsstille det langsiktige kompetansebehovet

Skal din bedrift ansette nye medarbeidere? Kontakt oss

Har din bedrift personalbehov? Kontakt oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe dere med å løse dagens eller fremtidige behov. Benytt skjemaet under så kontakter vi deg når du ønsker, eller ring oss på tlf. 230 09 070

Er du en kandidat og leter etter en jobb? Her finner du alle våre ledige stillinger. Hvis du har andre spørsmål, kan du sende en epost til info@academicwork.no eller se på vår FAQ side her. Du kan dessverre ikke søke jobb eller komme i kontakt med en av våre rekrutterere gjennom dette skjemaet.