My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image

Finn din grønne jobb

Bærekraft har blitt en del av forretningsstrategien i de fleste bransjer, og det er et økende behov for talenter med riktig kompetanse. Ved å kategorisere grønne jobber gjør vi det enklere for deg å finne jobber som bidrar til det grønne skiftet. Utforsk nye muligheter og finn din nye grønne jobb.

Ledige stillinger

Vær med å påvirke vår fremtid!

Enten om du er i starten av din karriere eller har erfaring, har det aldri vært en mer spennende tid å utforske muligheter innen bærekraft. Bedrifter søker aktivt etter talenter for å drive bærekraftige initiativer, navigere i komplekse regulatoriske bestemmelser og levere innovative løsninger som gagner oss alle.

Dette er en portal til ledige stillinger innenfor bærekraftsfeltet, som først og fremst støtter grønne jobber i en rekke bransjer. Vi kobler kandidater med bedrifter og organisasjoner som leter etter talenter til å bidra til det grønne skiftet.

Er du klar til å ta karrieren din til neste steg og være med å påvirke planeten vår? Her kan du finne din inngangsport inn mot det grønne skiftet!

Definisjon av en grønn jobb

En jobb defineres som grønn:

  • Hvis jobben er i en bedrift som produserer varer eller tilbyr tjenester som gagner miljøet eller bevarer miljøressurser. Dette inkluderer bedrifter som reduserer forbruket av energi og råvarer, begrenser utslipp av klimagasser, minimerer avfall og forurensning, beskytter og gjenoppretter økosystemer, eller gjør det mulig for bedrifter og samfunn å tilpasse seg klimaendringer.
  • Og/eller hvis arbeidsoppgavene i jobben innebærer å gjøre et produkt, en prosess eller en tjeneste mer miljøvennlig eller bruke færre naturressurser.

enter image description here

Bærekraftige samfunn starter med menneskene

Vi er alltid på jakt etter de rette menneskene

Siden vår begynnelse i 1998 har målet vårt vært å bygge en kultur der mennesker føler seg energiske, der nysgjerrighet oppmuntres, og der vi støtter og bryr oss om hverandre. Vi streber etter å lykkes som selskap, men også å ha en positiv innvirkning på mennesker, planeten og samfunnet. Vi gir enkeltpersoner og bedrifter muligheten til å realisere sitt fulle potensiale for en bedre og mer bærekraftig fremtid.

Dine grønne ferdigheter er etterspurt

Ifølge World Economic Forum kan den grønne omstillingen skape 30 millioner arbeidsplasser på globalt nivå innen 2030, innen ren energi, effektivitet og lavutslippsteknologi. Etterspørselen etter grønne ferdigheter vokser langt raskere enn antallet personer som besitter dem. Mellom 2022 og 2023 økte andelen av grønn kompetanse med +12,3%. Imidlertid økte andelen stillingsannonser som krever grønne ferdigheter med +22,4%. Det er rett og slett ikke nok dyktige personer til å fylle alle ledige stillinger, og dette gjelder alle bransjer, inkludert de som er mer karbonintensive. Globalt sett besitter bare 1 av 8 arbeidere grønne ferdigheter. Dette betyr at dine grønne ferdigheter er svært ettertraktet!

At Academic Work Norway, we have chosen to define green jobs as a specific job category, to highlight their importance in today's and tomorrow's job market, and make them easily accessible for our candidates. We know that green jobs are high in demand amongst our candidate groups, and hope this change will simplify the process of finding jobs that contribute to the environmental transition.

Mats Furulund, Managing Director, Academic Work Norway

Våg å stille krav til din fremtidig arbeidsgiver

enter image description here

Rekruttering er en gjensidig prosess mellom kandidaten og arbeidsgiveren. For en ny og bevisst generasjon av unge talenter handler ikke rekrutteringsprosessen lenger bare om å fremstille seg attraktiv for arbeidsgiveren, men også at arbeidsgiveren lykkes med å fremstille seg som attraktiv for de kandidatene de søker etter.

Markus Åberg har jobbet i rekrutteringsbransjen siden 2008 og har en solid og lang erfaring med Employer Branding. Siden 2017 har han vært Head of Talent Advisory i Academic Work og har jobbet med flere strategiske problemstillinger rundt hvilken arbeidskraft det vil være etterspørsel etter i årene fremover. Dette er et viktig spørsmål i en tid hvor verden utvikler seg raskt og hvor vi er avhengig av å tilpasse oss stadige endringer.

Hva gjør en arbeidsplass attraktiv?

Gjennom undersøkelsen Young Professional Attraction Index (YPAI), spør Academic Work vår målgruppe, unge talenter, om hvilke arbeidsgivere de helst vil jobbe hos og hva som gjør en arbeidsgiver attraktiv for dem. I samarbeid med mange bedrifter i ulike bransjer jobber Markus for å skape en arena der arbeidstakere og arbeidsgivere kan møtes.

«Jeg jobber tett med mine kunder og veileder de på hva de trenger å endre på internt og hva de bør kommunisere utad for å tiltrekke seg de rette kandidatene» sier Markus. Han understreker at det ikke er nok å si de rette tingene for å tiltrekke seg de rette kandidatene.

«Det handler ikke om å få kandidater til å signere en kontrakt med din bedrift, men å gjøre de endringene som er nødvending for at de også blir værende i selskapet. Det er denne veiledningen som jeg og teamet mitt hjelper til med» sier han.

De siste årene har svar fra YPAI-undersøkelsen vist at det er viktig for unge talenter at bedriftene er innovative, noe som ikke overrasker Markus.

«En bedrift som leter etter nye innovative løsninger er en bedrift som har en langsiktig plan og som sikrer sin virksomhet i fremtiden … Og dette havner høyt opp på listen hos jobbsøkende unge talenter i Norge» sier Markus.

Undersøkelsen viser at unge talenter i dag bryr seg om hva de gjør i løpet av dagen og hvordan det arbeidet bidrar til helheten. Ikke bare deres egne individuelle innsats, men hva bedriften står for og hvordan de kollektivt bidrar til samfunnet «… hvis man finner den rette arbeidsplassen, er man til og med villig til å gi litt avkall i lønnsprosessen» sier Markus.

Våg å stille krav på arbeidsplassen

Kandidater i kategorien unge talenter er en bevisst generasjon med en bærekraftig tankegang i ryggraden. Men det varierer i hvilken grad de ønsker å jobbe med bærekraft. Noen vil vie hele sin karriere til bærekraft og ser seg selv jobbe i en bedrift som aktivt jobber med å redde planeten, mens andre ønsker å sikre at det de gjør ikke har en negativ effekt på kloden. «Bedriftene som havner på topplisten i YPAI over de mest attraktive arbeidsgiverne i Norge er bedrifter som unge talenter rangerer høyt når det kommer til de egenskapene de mener det er viktig å ha når man velger en arbeidsgiver. Ved å se på listen over de mest attraktive arbeidsgiverne kan unge talenter se hvordan deres fremtidige arbeidsgivere rangeres i spørsmål som er viktige for dem» forklarer Markus. «Er du spesifikt ute etter jobb i et selskap eller i en stilling der du kan bidra positivt til miljøet – så har vi samlet jobber som bidrar til dette under en spesiell kategori vi kaller Grønne jobber!»

For den som er opptatt av å finne en bærekraftig vei i karrieren, gjelder det å vite hvordan man skiller mellom ord og handling. Markus oppfordrer alle som er på vei ut i arbeidslivet, eller som er på utkikk etter ny jobb, til stille spørsmål tilbake til bedriften under rekrutteringsprosessen. «Våg å utfordre arbeidsgiverne og sørg for at de har en plan. Hva er deres plan for hvordan de skal være en del av den grønne omstillingen? Spør om hva de gjør for klimaet og hvordan din innsats kan bidra til det» sier Markus. Han mener dette er et høyest relevant spørsmål og hvor svaret vil variere fra arbeidsgiver til arbeidsgiver. Svarene du får er viktige å vurdere slik at du vet om du har havnet i en bedrift som deler dine verdier.

FAQ