rekruttering, rekrutteringsprosess

Vår rekrutteringsprosess for jobbsøkere

Rekrutteringsprosessen starter i det du sender inn en søknad på en eller flere stillinger du er interessert i. Selektering av søknader, eller gjennomgang av et første utvalg skjer løpende og deretter følger en telefonavstemming, intervjuer og referansesjekk. Et av de siste stegene er intervju hos vår kunde hvor dere skal bli bedre kjent før en eventuell ansettelse.

Se alle våre ledige stillinger

Første utvalg: selektering av søknader

Vi vil benytte tiden før og etter søknadsfrist til å gå grundig gjennom alle søknader, før vi tar en endelig beslutning om hvem vi ønsker å gå videre med i prosessen. Uavhengig av utfall, vil vi oppdatere deg om fremdrift etter søknadsfristens utløp. Det at vi gjør en løpende selektering betyr at vi kontakter de kandidatene som best matcher kravprofilen i den rekkefølgen de har søkt. Går du ikke videre etter selekteringen vil du få tilbakemelding på mail. Vårt mål er å gi tilbakemelding innen 2 uker fra du har sendt inn din søknad.

Telefonavstemming

Er du en av de som best matcher kravprofilen blir du kontaktet for en telefonavstemming. I denne samtalen stiller vi kompletterende spørsmål til din søknad, samt praktisk informasjon som for eksempel oppsigelsestid og lønn.

Andre utvalg: Intervju hos Academic Work

Går du videre etter telefonavstemmingen vil det neste steget være et intervju hos oss. I dette intervjuet treffer du den som er ansvarlig for stillingen. Intervjuet tar som regel en time å gjennomføre, og det er svært ønskelig at du her har med deg 2 referanser fra tidligere arbeidsgivere.

Referansesjekk

Etter intervjuet hos oss vil vi kontakte referansene du har oppgitt. Her kan du lese mer om hvordan du bør tenke rundt valg av referanser.

Siste utvalg: Intervju hos vår kunde

Hvis du er en av dem vi anser at passer best for stillingen så presenterer vi deg for bedriften. Bedriften vil deretter velge hvem de vil treffe personlig. Du vil da bli kalt inn til et siste intervju hos bedriften, for å forsterke ditt og deres inntrykk av hverandre. Om dette går veien gjenstår kun signering av arbeidsavtale. Er dette en bemanningsstilling skrives arbeidsavtalen mellom deg og Academic Work og er det en direkte ansettelse hos kunden vil dere møtes for å signere arbeidsavtale.

Tilbakemelding

Ettersom vi mottar veldig mange søkere har vi begrenset mulighet til å gi personlig tilbakemelding om du ikke gikk videre i det første utvalget. Et tips er at du tar vare på kontaktopplysningene fra annonsen slik at du kan gi lyd fra deg om det er noe du lurer på etter at rekrutteringsprosessen er avsluttet. Et annet tips er at du oppretter et jobbvarsel slik at du mottar informasjon om våre ledige stillinger som kan være av interesse for deg.

Lykke til i din prosess!