My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Om Academic Work

Om Academic Work

Siden Academic Work ble til har vi hjulpet over 160 000 young professionals med å starte sin karriere, samtidig som vi har hjulpet flere bedrifter med å vokse gjennom et profesjonelt og tett samarbeid. Mye har skjedd siden vi ble til for snart 25 år siden, men vi ser frem til alt som ligger i tiden fremover.

Academic Work blir til

Academic Work ble grunnlagt i 1998 av de tre studentene Johan Skarborg, Jeremias Andersson og Patrik Mellin. Deres ide var å føre sammen studenter med bedrifter som ønsket deltidsmedarbeidere. Fra hver sin studieplass, med hver sin telefonkatalog, ringte de potensielle kunder og fikk napp hos Aros Billackering i Uppsala. Og dermed var alt i gang.

Fra kjelleren til KTH til egne kontorlokaler

Ved årsskiftet flyttet de tre grunnleggerne til et kontor i kjelleren på Kungliga Tekniske Högskolan. På dette tidspunktet var dessverre virksomheten alt annet enn suksess, men til tross for mye motgang, litt svette og noen tårer, var det lille kjellerrommet preget av godt samarbeid, målbevissthet og mye latter. Bedriften fikk en opptur da avisen Everyday la inn en bestilling for 100 avisbud som skulle rekrutteres og være klare til å jobbe innen fem dager. Det tok dermed ikke lang tid før kjelleren ble byttet ut med de første kontorene i Göteborg og Malmø ble åpnet.

Vårt arbeid med Response Network

I 2004 startet vi i Academic Work å engasjere oss med organisasjonen Response Network der vi bidratt til å bygge skoler og gitt barn i Zambia utdanning. Dette gjør vi ved å donere én prosent av vår fortjeneste hvert år – et prosjekt vi kaller The One Percent Movement. Du kan lese mer om vårt arbeid med Zambia her.

Academic Work – internasjonal ekspansjon

I 2007 ble vårt kontor på Nydalen i Oslo etablert, mens kontoret vårt i Trondheim ble etablert i 2011. Gjennom årene har Academic Work ekspandert fra Sverige og Norge til Danmark, Tyskland, Finland og Sveits. Bemanning og rekruttering har alltid vært kjernevirksomheten til Academic Work. Gjennom årene har vi hjulpet mer enn 160 000 young professionals med å finne en jobb, samtidig som de oppfyller kundens personalbehov. Kraften og potensialet til denne målgruppen har alltid vært sentral for oss. Det er derfor vi, som rekrutteringsselskap, definerer oss som Home of the young professionals.

Academic Work Norge

I Norge holder Academic Work til i Oslo og Trondheim, men vi hjelper kunder fra flere steder over hele landet. I 2019 ble vi kåret til årets rekrutteringsbyrå av The Hunt. I 2017 og 2018 ble vi også utnevnt til den beste arbeidsgiveren i kategorien service- og servicevirksomhet, og fikk tildelt Powered by People Award – resultater som viser at vi er på vei mot vårt mål om å bli The Best Place to Work.

Fra AW Group til Akind

Gjennom å finne nye og flere måter å hjelpe bedrifter på ved attrahering og rekruttering av young professionals, har vårt konsern vokst til noe større enn bare Academic Work. Akind og Academic Work deler den samme visjonen og kjerneverdiene, og hjelper hverandre fremover. Ved å jobbe og omgi oss med ambisiøse mennesker, har vi gått fra å være en liten start-up til et internasjonalt selskap.

Akind Org Chart

Akind er en samling av flere merkevarer som sammen jobber for å lokke frem potensialet som finnes i mennesker og selskaper. I Norge finner du Academic Work, som jobber med bemanning og rekruttering av young professionals, og Brights, vår samarbeidspartner som tilbyr utdanningsløsninger for å tette kompetansegapet innen ulike bransjer og fagområder. Akind har også Crowd Collective og Winona som driver sin virksomhet i Sverige og Finland.

En spennende reise

Vi er veldig stolt av vår historie, men vi er også ganske sikre på at det beste ligger i tiden fremover. Vi ønsker å være den beste karriere- og samarbeidspartneren for young professionals og våre kunder.