My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image
Rekruttere

Slik selger du inn din arbeidsplass under et intervju

Det første utvalget er klart og nå er tiden inne for å møte kandidatene gjennom intervjuer. Bra, tenker du, nå skal vi se hvem av dem som presterer best og basert på det velger vi den beste kandidaten. Kjenner du deg igjen så langt? Da kan det være lurt å tenke seg om to ganger. Det er nemlig ikke bare kandidatene som skal prestere på intervju – du som intervjuer må også forberede deg på å selge inn din arbeidsplass til kandidaten.

Du må også være forberedt

Vi jobber med studenter og nyutdannede i begynnelsen av deres karrierer, en kandidatgruppe som er attraktiv i dagens arbeidsmarked. Mange av dem kan velge og vrake blant jobbtilbud. For at du skal lykkes med å kapre den kandidaten du synes presterer best, må din presentasjon under intervjuet være gjennomtenkt.

Så, hvordan selger du inn din arbeidsplass under et intervju? Fortell hvordan arbeidskulturen er, om omsetningen eller om alle de gode utviklingsmuligheter dere kan tilby. Selvsagt finnes det ikke en fasit som passer for alle, men stiller du deg selv følgende tre spørsmål er du på god vei.

Tre spørsmål du bør stille deg selv

Når du møter kunder og andre personer i eller utenfor din bransje og skal presentere din bedrift, hva legger du da vekt på?

Man belyser ofte hva det er med ens eget firma, som gjør at man skiller seg ut fra de største konkurrentene. Fortell det samme til de kandidatene du møter, kanskje er også kandidaten i en jobbprosess hos en av dine konkurrenter.

Hvorfor jobber du her?

Det holder ikke å si at det er god stemning og trivelige kollegaer, tro oss, det sier alle. Du må identifisere hva som kjennetegner den gode stemningen og hva det er som gjør kollegaene dine så hyggelige. Bruk deg selv som eksempel, fortell om hva det er som gjør at du trives, hvordan fikk du jobben – eller fortell om din interne karrierereise. Ett annet alternativ er å fortelle hva man prater om i lunsjen, finnes det noen felles interesser hos kollegaene, noe som skaper et sterkt fellesskap? Hvis dere møtes en gang i uken utenfor kontortiden for å spille golf, eller har Afterwork en fredag hver måned, så fortell om det. Fokuser på dette og se hvordan kandidaten reagerer. Ut fra reaksjonen kan du så fortelle mer om de tingene kandidaten viser særlig interesse for.

Hvem er kandidaten jeg skal treffe?

Vær godt informert om den personen du møter og vis interesse for hva kandidaten sier under intervjuet. Det virker kanskje opplagt, men hvis du viser at du aktivt lytter og har satt deg inn i kandidatens CV før møtet, er du garantert en god respons og kandidaten vil føle at dere hadde et godt møte. Dette vil igjen danne grunnlaget for kandidatens avgjørelse, hvis det blir relevant for et jobbtilbud fra din side.

Og husk, førsteinntrykket er viktig. Minimer risikoen for å miste en kandidat, som du virkelig vil ha, gjennom å forberede deg. Tenk igjennom hvordan du skal formidle det som er bra og unikt med akkurat din arbeidsplass. Først da kan du og kandidaten møtes på like vilkår.

KONTAKT OSS

Så langt har vi hjulpet de aller fleste bransjer og ledere med å løse deres behov innen bemanning og rekruttering. Faktisk har vi sammen med våre kunder og samarbeidspartnere gitt over 130 000 young professionals en karrieremulighet.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe dere med å løse dagens eller fremtidige behov. Benytt skjemaet under så kontakter vi deg når du ønsker eller ring oss på tlf. 21 30 53 01