My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image
Rekruttere

Slik kan sommerbemanning hjelpe din bedrift på lengre sikt

En godt planlagt og gjennomtenkt strategi for sommerbemanningen kan være avgjørende for din bedrifts videre suksess. Vi gir deg tips til hvordan sommerbemanning kan være til hjelp for bedriften under sommerferien.

Finn sommervikar

Når man tenker på sommerhjelp eller ferievikarer antar man at de kun er der for å fylle inn for de faste ansatte under ferieavviklingen, eller for å lette på presset under travle perioder. Det finnes derimot flere positive grunner til å ansette sommer- og ferievikarer.

1. Dine ansatte får en velfortjent ferie

Kanskje den mest åpenbare grunnen til å ansette ferievikarer, men fortsatt en av de viktigste. De kan bidra til å lette på presset i en periode hvor de fleste ansatte har ferie, eller til og med dersom bedriftens drift skulle bli påvirket av sykdom. Å ha ferievikarer tilgjengelig vil kunne gi deg den tryggheten om at arbeidet blir utført og at virksomheten fortsetter som vanlig. I tillegg vil dine faste ansatte kunne nyte en velfortjent ferie uten å måtte bekymre seg for arbeidsmengden som venter dem når de kommer tilbake.

sommerbemanning_sommervikarer

2. Vikar i dag, fast ansatt i morgen

Å ansette sommer- eller ferievikarer er en utrolig flott mulighet å bli kjent med kandidater som kan bli aktuelt å ansette fast når de er ferdig med studiene, eller åpner muligheten for å ansette de på deltid mens de studerer. Den største fordelen for deg som arbeidsgiver er å kunne ansette kandidater du har sett i arbeid og som allerede har en tillit til. Slik kan du unngå lange og ressurskrevende rekrutteringsprosesser der du risikerer å ansette noen som kanskje ikke passet til stillingen likevel.Finne sommervikarer

3. Sommerbemanning åpner for nyskaping og innovasjon

Næringslivet har definitivt beveget seg bort fra oppfattelsen om at sommer- og ferievikarer har liten kompetanse. Majoriteten av de som søker sommerjobb eller vikariater sitter på ny kunnskap som kan bidra til innovasjon og utvikling. Nyskaping skjer ikke ved å gjøre ting på samme måte om og om igjen. Her er det også viktig at du som arbeidsgiver også inkluderer dem i diskusjoner, slik at de kan dele sine ideer og meninger, samtidig som de kan bli bedre kjent med bedriften.


sommerbemanning_sommervikarer

4. Fantastisk mulighet for employer branding

Dersom du ikke har et tiltalende employer brand vil rekrutteringen bli vanskeligere, ikke bare for å finne sommervikarer, men også for fremtidige ansettelser. Å bruke sommerbemanning signaliserer at dere er villig til å investere i fremtidige kandidater, og er dermed en fantastisk mulighet for å bygge deres employer brand.

5. Sommerhjelp minimerer risiko på lengre sikt

Sommerbemanning kan hjelpe deg med å minimere risiko, ikke bare om sommeren, men gjennom hele året. En godt planlagt sommerbemanning vil føre til at arbeidstoppene flates ut og at virksomheten kan fortsette som før. Ta deg derfor god tid til å identifisere travle perioder og planlegge ferieavviklinger. Å være proaktiv er nesten alltid bedre enn å være reaktiv!