My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
stillingsannonse, academicwork
Jobbsøker

Hva bør du se etter i en stillingsannonse?

Å lese stillingsannonsen nøye kan være avgjørende for om du får jobben. Annonsen kan også gi deg en følelse av om det er riktig jobb og rett bedrift for deg. Vi deler hvilke ting du burde se ekstra nøye etter i stillingsannonsen før du sender inn søknaden din.

Hvem som er arbeidsgiveren

Uansett om du kjenner til arbeidsgiveren eller ikke – finn ut så mye som mulig om bedriften. Hvilke visjoner har bedriften? Hvordan er bedriftskulturen? Hva kan de tilby deg som medarbeider? Dersom du ikke finner svar på dette i selve stillingsannonsen, finner du ofte denne informasjonen på bedriftens nettsted. Bruk deretter disse opplysningene til å fremheve hvorfor du ønsker å jobbe hos dem.

Les også: Slik skriver du en god søknad

Husk!

Ikke nøl med å søke på jobben, selv om du ikke skulle oppfylle alle kravkriteriene. Ikke tving deg selv inn i en mal som bedriften har satt opp og som du ikke passer inn i. Vær helt ærlig overfor deg selv. La det tydelig gå frem hvorfor du tror du er riktig person for jobben.

Når søknadsfristen går ut

Send inn søknaden din i god tid! Ofte skjer rekrutteringen løpende og stillingen kan dermed bli besatt innen søknadsfristens siste dag. Dersom fristen har gått ut, kan du sende en e-post til kontaktpersonen i annonsen og høre om stillingen er besatt.

Stillingstittelen og arbeidsoppgavene

Formålet med stillingstitler er at de skal beskrive rollen på arbeidsplassen, men noen ganger kan de være mildt sagt uklare. En tittel som prosjektleder kan for eksempel omfatte både administrasjon, salg og markedsføring. I stillingsbeskrivelsen kan også ord som junior, senior, strategisk eller operativt, gi en indikasjon på hvor mye ansvar arbeidsgiveren forventer at du skal ta. Junior-stillinger medfører mer operative enn strategiske arbeidsoppgaver. Undersøk også om stillingen er nyopprettet, det kan for eksempel bety at de forventer at du skal være initiativtaker og finne løsninger på nye problemstillinger.

Les også: Hvordan du bør tenke rundt valg av referanser

Hvilke kvalifikasjoner som kreves

I mange tilfeller er listen over kvalifikasjoner (den kompetansen bedriften søker) mer en ønskeliste enn en liste over absolutte krav. Oppfyller du ikke alle kravene, men noen? Hopp over dem og fokuser heller på å besvare de kravene du oppfyller. Prøv å analysere hvilke krav du tror er høyest prioritert. Om du oppfyller disse kravene, tydeliggjør det i søknaden og CV-en din. Det gjør du ved å fremheve hvordan du har vist dine ferdigheter i tidligere jobbsituasjoner. Fortell hvilke resultater de har skapt, og hvordan de kan bidra positivt i bedriften eller jobben du søker på.

Start din karriere i Academic Work

Registrer din CV hos oss og søk på aktuelle ledige stillinger hos våre kunder i jobbportalen. Oppretter du i tillegg jobbvarsel får du beskjed når det dukker opp nye stillinger som matcher dine preferanser. Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe som konsulent gjennom Academic Work her.