Jobbsøker

Slik presenterer du en case som jobbsøker

I siste del av rekrutteringsprosessen kan du bli bedt om å løse en case. Det er gjerne en oppgave med en problemstilling som er relevant for den jobben du har søkt på, og som gir arbeidsgiver et innblikk i hvilken evne du har til å løse en utfordring. Vi gir deg tips til hva du burde tenke på når du dukker opp i denne situasjonen.

Publisert: 07.10.2019 kl. 12:52
Sist oppdatert: 28.07.2022 kl. 11:30

Noe som er viktig å huske på når du blir bedt om å løse en case eller problemstilling, er at bedriften ikke nødvendigvis er ute etter riktig svar. Dette er heller en god mulighet for dem å se både hvordan du går frem for å løse utfordringer og hvordan du ville vært som kollega. Under gir vi deg et par tips til hvordan du bør gå frem for å løse og presentere en case når du er i en jobbsøkerprosess.

Bruk god tid når du skal løse en case

Først; pust med magen! Sett deg deretter ned og bruk god tid på å lese nøye gjennom instruksjonene. På den måten kan du være sikker på at du har forstått oppgaven før du setter i gang.

Les også: Disse spørsmålene er ulovlig å stille på et jobbintervju

Legg gode forutsetninger for deg selv

Lag en tydelig agenda for hvordan du skal løse oppgaven. Gjør research og foreta eventuelle avgrensninger for problemstillingen slik at du kan løse oppgaven under de beste forutsetningene. Dette viser at du er løsningsorientert og at du klarer å sortere og strukturere informasjonen du mottar.

enter image description here

Bruk dine egenskaper

Ikke vær redd for å være kreativ når du løser en case-oppgave! Dette er din mulighet til å virkelig skille deg ut og vise arbeidsgiver hvem du er og hvordan du mestrer en utfordring, så ikke vær redd for å tenke utenfor boksen.

Vær nysgjerrig

Forbered noen gjennomtenkte spørsmål til oppgaven. Er det noe du kan utfordre bedriften på, som du ser kan gjøres på en mer effektiv måte for å skape bedre resultater?

Gå gjennom en ekstra gang

Du må ha kommet frem til en konklusjon og kunne begrunne den, så dobbeltsjekk at du faktisk har svart på spørsmålene eller problemstillingen.

Les også: Slik forbereder du deg på et kompetansebasert intervju

enter image description here

Øv på presentasjonen

Den beste forberedelsen får du ved å øve deg på å presentere oppgaven og hvordan tankeprosessen har vært. Spør gjerne en venn eller et familiemedlem om å være publikum mens du øver deg, og be om tilbakemelding på hva du kan gjøre bedre.

Når du skal presentere en case-oppgave

En av de viktigste tingene du må tenke på, er at du skal kunne snakke fritt under caseintervjuet. Sett deg derfor godt inn i det du skal presentere. Jo mer forberedt du er, jo tryggere vil du føle deg under presentasjonen. Husk også å sette av tid til eventuelle spørsmål mot slutten av presentasjonen. På den måten vet publikum at de får muligheten til å stille spørsmål senere, og du vil ikke bli avbrutt underveis.

Tre tips til caseintervjuet


Publisert: 07.10.2019 kl. 12:52
Sist oppdatert: 28.07.2022 kl. 11:30

Del artikkelen