Jobbsøker

Kompetansebasert intervju – hva er det og hvordan forbereder jeg meg?

Akkurat som med et tradisjonelt intervju, vil du under et kompetansebasert intervju kunne fortelle om deg selv og dine personlige egenskaper. Forskjellen er at under et kompetansebasert intervju må du kunne gi eksempler på når har vist egenskapene og kompetansene. Les videre for å lære mer og få våre 5 beste tips til intervjuet!

Hva er et kompetansebasert intervju?

I Academic Work benytter vi oss av en kompetansebasert intervjumetodikk. Det betyr at, i tillegg til formelle krav som arbeidserfaring, utdanning og teknisk kompetanse, fokuserer vi på dine personlige egenskaper og ferdigheter under intervjuet. Det gjør vi for eksempel ved å be deg fortelle om spesifikke situasjoner du har vært i hvor du har brukt egenskaper som også er viktige for stillingen du søker.

Kompetansebaserte intervjuspørsmål

De aller fleste spørsmål du vil få, innledes med «Fortell om en situasjon der du …» eller «Gi et eksempel på en gang …». Hensikten med denne typen spørsmål er for at vi skal forstå situasjonen, hvorfor du handlet som du gjorde og hva resultatet ble. Det er viktig at du gir så konkrete eksempler som mulig. Unngå derfor svar som «Det skjer hver dag …» og «Når man skal …». Forsøk i stedet å finne en konkret situasjon. Her er noen eksempler på kompetansebaserte intervjuspørsmål:

Hvilke kompetanser ser vi etter?

Hvilke eksakte kompetanser vi ser etter i et intervju avhenger selvfølgelig av stillingen og hva som kreves i den, men det er fire hovedområder som inngår i vår kompetansebaserte intervjumetodikk.

Det er verdt å nevne at ikke alle hovedområdene blir gjennomgått i alle intervju. Det avhenger av stillingen og hva som kreves i rollen.

5 tips til kompetansebasert intervju

  1. Kompetansebaserte intervjuspørsmål kan oppleves som vanskelige, særlig om du ikke har forberedt deg på spørsmålene. Vi er klare over dette, så bruk derfor god tid til å tenke ut et konkret eksempel. Du trenger ikke å skynde deg med å svare.
  2. Gi så konkrete eksempler som mulig. Husk at eksemplene kan komme fra arbeidslivet, studietiden, men også privatlivet.
  3. Gå gjennom stillingsannonsen før intervjuet og tenk over hvilke egenskaper og erfaringer som er viktig for stillingen. Forsøk deretter å finne eksempler på situasjoner der du har vist disse spesifikke egenskapene, og bruk de under intervjuet.
  4. Det er lett å bli stresset av at man ikke finner det «perfekte eksempelet». Husk derfor at eksemplene dine ikke nødvendigvis trenger å være hverken dramatiske eller storslåtte. Det viktigste er at du kan vise at du har lært noe.
  5. Ikke vær redd for å fortelle om en situasjon hvor ting ikke gikk som planlagt; det er hva du gjorde, hvorfor du gjorde det og hva du lærte som er det viktigste.
Del artikkelen