Hero image
Jobbsøker

Skal du søke ny jobb?

Du kjenner at du lengter etter å bytte jobb, men noe lenger kommer du ikke. Det finnes utallige grunner til at folk utsetter jobbsøkingen. Her er noen av de vanligste grunnene, og hvordan du kan overvinne dem.

Du er ikke helt sikker på hva du leter etter

Hver gang du sjekker stillingsportalen kjenner du at luften plutselig går du av deg, og du bestemmer deg for å gjøre det neste dag i stedet for. Problemet er bare at «neste dag» har vært flere dager på rad. I tillegg vet du ikke helt hva du skal se etter. Ditt eneste kriterium er at du skal ha en ny jobb, samme hva det er, så lenge du slipper å gjøre det du gjør akkurat nå. Dette vil ikke fremstå som en veldig god motivasjon i søknaden din. Uten et klart formål og målsetning føles søknadene utfordrende å gjennomføre og ofte overveldende.

  1. Det, jeg liker mest med min nåværende/tidligere jobb er___fordi_____.
  2. Mine kolleger / venner sier alltid at jeg er god på ___ fordi ___.
  3. Jeg har alltid lurt på hvordan det hadde vært å jobbe med __.
  4. Hvis jeg hadde hatt rett utdannelse/erfaring, skulle jeg definitivt ha prøvd___ fordi____

Gjør dette:

Du trenger å få klarhet i hvilken type jobb du egentlig ønsker, og hva du synes er viktig hos en arbeidsgiver. For å gjøre det kan du se på og besvare spørsmålene til høyre. Ser du et mønster eller kanskje til og med et område som kan være aktuelt for deg å jobbe med? Da er det på tide å gjøre noen undersøkelser i den bransjen og ta kontakt med mennesker som jobber i den. Dette kommer ikke bare til å vekke din interesse, men også lysten til å sende ut en søknad eller to.

Les også: Slik skriver du en god CV

Du er ikke misfornøyd med din nåværende jobb

Selv om du kanskje ikke er direkte fornøyd med jobben din, så er du ikke veldig misfornøyd heller. Kanskje du trives veldig godt på arbeidsplassen med gode kolleger og ledere, men du klarer likevel ikke å slippe tanken om å prøve noe nytt. Dette er et argument som sjeldent duger til å få deg i gang med jobbsøkingen.

Gjør dette:

Du må bestemme deg om du faktisk vil ha en ny jobb, eller bare føler at du burde ville det. Svaret kan du finne ved å skrive en for og imot-liste. Går du gjennom listen oppdager du kanskje at du egentlig er fornøyd med jobben din, det er bare noe annet i livet du vil/trenger å endre på. Opprett en dialog med lederen din og hør om muligheter for andre ansvarsområder, eller om det finnes en mulighet for faglig utvikling. Kanskje du kan ha godt av å ta en videreutdanning eller mastergrad?

Les også: Slik skriver du en god søknad

Du er umotivert

De fleste av oss kan være enige om at det finnes andre gøye ting å gjøre på en lørdag enn å finpusse CV-en. Dersom du vil ha en ny jobb, må du ville det sterkt nok til å gjøre det arbeidet som kreves.

Gjør dette:

Å søke ny jobb krever hardt arbeid og disiplin. Derfor er det viktig at du klarer å identifisere den viktigste grunnen til at du vil søke ny jobb. Uansett om du er misfornøyd med din nåværende stilling, eller om du til og med ønsker å flytte til et nytt sted – før opp en liste over alle grunner for hvorfor du i det hele tatt kom på å tanken å søke ny jobb, og ha den tilgjengelig. I de svakeste øyeblikkene, når du igjen tenker på å utsette jobbsøket, se på listen og minn deg selv på hvorfor du ikke skal vente et sekund til.

Start din karriere i Academic Work

Registrer din CV hos oss og søk på aktuelle ledige stillinger hos våre kunder i jobbportalen. Oppretter du i tillegg jobbvarsel får du beskjed når det dukker opp nye stillinger som matcher dine preferanser. Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe som konsulent gjennom Academic Work her.