Jobbsøker

Forberedelser til intervjuet

Uavhengig av om du er helt ny på arbeidsmarkedet eller allerede har opparbeidet deg en del erfaring, kan det forekomme at man bli nervøs i forkant av et intervju. Nedenfor følger noen råd til hva du kan tenke på i forkant av intervjuet for å stille best mulig forberedt. Noen råd virker kanskje selvsagte, men er likevel svært viktige å ha i bakhodet under intervjuet.

Grunleggende aspekt å tenke på

Kom tidsnok! Kommer du ti minutter før intervjuet, gir du et godt førsteinntrykk og du respekterer intervjuerens tidsskjema. Om du mot formodning skulle komme for sent, så ring i god tid i forkant og be genuint om unnskyldning.

Kom anstendig kledd og tilpass antrekket etter bedriften du besøker. Antrekket ditt vil spille inn på det første inntrykket intervjueren skaper av deg, så unngå utfordrende eller utstikkende klær. En tommelfingerregel er å heller kle seg litt for pent.

Ikke vær redd for øyekontakt, ta intervjueren i hånden og hils pent. Et godt råd er å huske navnet på intervjueren slik at du kan henvende deg med navn under intervjuet.

Hvordan skille seg ut?

Som ny på arbeidsmarkedet kan man ofte møte hard konkurranse. Et råd er derfor å tenke på hva som gjør deg unik. Var du leder i idrettsforeningen, eller har du i andre arbeidssammenhenger vært i kontakt med servicerelaterte oppgaver?

Annet å tenke på i forkant av intervjuet

Del artikkelen