My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
avslag på jobbsøknaden
Jobbsøker

Hvordan håndterer du avslag på jobbsøknaden?

Du søker ny jobb og du investerer mye tid og energi i din CV, søknad og kanskje du til og med ble den ene av to kandidater i siste intervjurunde. Du var så nære – allikevel endte det opp med avslag. Dessverre er det som regel bare én som får jobben. Å få avslag på en jobb du ville ha er både frusterende og demotiverende, og det virker som det ikke er noe positivt du kan gjøre i denne situasjonen. Men det er det, nedenfor gir vi deg noen råd til hvordan du faktisk kan bruke avslag til din fordel.

Aksepter avslaget

Så og si alle får avslag på en jobb i løpet av livet sitt, å takle jobbavslag er en utfordring men det er viktig å akseptere at det ikke ble deg og håndtere det på en profesjonell måte. Selv om det ikke ble deg i denne prosessen vet du aldri om du møter de samme menneskene i en senere rekrutteringsprosess. Ved å håndtere avslaget på en god måte kan det hende det er du som sitter igjen med jobben neste gang.

Analyser din jobbsøkerprosess

Bruk muligheten til å tilegne deg mer selvinnsikt, når du får avslaget prøv å analyser hva som gikk galt og hva som gikk bra. Gå gjennom dine ferdigheter, CV, søknad og hvordan intervjusituasjonen var. Ved å gjøre seg kjent med dine feil kan du unngå og gjøre det samme på nytt. Tenk over hva som gikk bra? Hva gikk ikke bra? Hva kan du gjøre annerledes neste gang?

Les også: Unngå å satse alt på et kort, derfor bør du søke flere jobber samtidig.

Be om tilbakemelding

Mange rekrutterere og arbeidsgivere kan gi verdifull tilbakemelding på hvordan du presterer i intervjusituasjonen eller hva som gjorde at du ikke nådde helt opp. Ikke vær redd for å be om tilbakemelding, å be om en begrunnelse vil bidra til at du utvikler deg. Kontakt vedkommende og spør om det er noe du kunne gjort annerledes, og hva som kan forbedres. Ikke vær redd for at dette er for mye å be om, husk at det er også viktig for arbeidsgiveren at de er på god tone med deg som jobbsøker.

Leser du nøye gjennom stillingsannonsen?

Får du avslag på avslag på jobbsøknaden uten å en gang komme på intervju? Kanskje du bør tenke over om du er kvalifisert til stillingen, vær ærlig mot deg selv. Har du de kvalitetene og/eller egenskapene som blir etterspurt i stillingsannonsen? Er du ikke kvalifisert burde du redefinere hva du ønsker å søke på og lese gjennom stillingsannonsen nøye. Se spesielt på ”må–ha-kravene”, som står oppført under ”Vi søker deg som” (gjelder Academic Works stillingsannonser). Står det noe der som du ikke har? Førerkort? Veldig gode kunnskaper i Spansk? Da kan dette være grunnen til at du ikke går videre. Hvis du virkelig har alt som står oppført, vær nøye med at dette kommer tydelig frem i din CV.

Til slutt så er det viktig å huske på at rekrutteringsprosesser kan være kompliserte og det ikke alltid er deg som er en avgjørende faktor. For arbeidsgiveren vil det være den personen som er den beste og mest kvalifiserte for stillingen som får tilbudet. Det er ikke sikkert at du ikke var kvalifisert, men det kan hende at arbeidsgiveren syntes en annen kandidat var hakket litt bedre.

Registrer din CV og opprett jobbvarsel

Er du på jobbjakt? Hvis du oppdaterer din profil med god informasjon om kontaktopplysninger, utdannelse, bosted og interesser for ny jobb kan du bli kontaktet direkte av en våre rekrutterere som fortelle om en stilling som kan passe deg. Opprett jobbvarsel så får du stillinger som matcher hva du er på utkikk etter med en gang de kommer ut, slik slipper du å bla gjennom jobbsider etter jobbsider.
Registrer din CV her.

Lykke til!