My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image
Jobbsøker

Jeg fikk avslag på jobben (igjen)... Hva nå?

Å få avslag på jobben du virkelig hadde lyst på er aldri gøy. Det kan være mange grunner til hvorfor du ikke fikk jobben, og noen av dem kan du rett og slett ikke gjøre noe med. Det du kan påvirke er hvordan du reagerer på avslaget, og hva du tar med deg videre.

1. Reager profesjonelt

Fra det øyeblikket du får vite at du ikke får en jobb er neste fase i jobbjakten allerede i gang, og din reaksjon på de dårlige nyhetene kan ha konsekvenser. Sørg for at du takker rekruttereren for tiden og den muligheten du fikk. Det er greit å uttrykke skuffelse over at du ikke fikk den stillingen du så gjerne ville ha. Uttrykk at du likevel gjerne vil arbeide for dem i fremtiden. Vær kort, profesjonell og positiv – selv om det gjerne er det motsatte av det du føler der og da. Å holde døren åpen er smart – den aktuelle arbeidsgiveren kan trenge dine ferdigheter i fremtiden.

Les også: Slik lander du drømmejobben

2. Lær av dine feil

Når den første skuffelsen er over, er det lurt å evaluere hele søknadsprosessen slik at du kan lære av den og dra nytte av den i fremtiden. Følte du deg dårlig forberedt på noen av spørsmålene i intervjuet? Ville du ha svart annerledes på noen av dem? Bemerket rekruttereren noen områder der du manglet ferdigheter eller erfaring, og kan du lære det det, slik at du slipper å bli skuffet over det samme igjen? Konstruktiv selvkritikk kan være forskjellen mellom å lykkes og å mislykkes i den neste jobbsøkerprosessen.

3. Kom deg opp på hesten igjen

Når du har reflektert over hvordan ting gikk, er det bare å begynne å søke andre jobber. Og, det finnes ingen bedre måte å komme over skuffelsen på enn å få en annen jobb! Det er forståelig at man kan føle seg nedfor når man går glipp av en jobb som man har lagt mye tid og energi i for å få, men sannsynligheten er stor for at det finnes andre jobber som du kommer til å trives minst like godt i. Begynn letingen nå for å være sikker på at du ikke går glipp av jobben som kan bøte på skuffelsen.

Les også: Slik skaper du og bruker nettverket ditt

4. Ikke vær redd for å bryte mønsteret

Hvis du synes det er vanskelig å finne jobber som interesserer deg, kan det være på tide å gjøre endringer. Så du etter riktig jobb i utgangspunktet, eller var det mer selskapet enn rollen du syntes var spennende? I det tilfellet er det en god idé å utvide søket og vurdere andre stillinger du er kvalifisert for, som kan passe deg bedre.

Eller kanskje er det egentlig motsatt og at det er selskapene du søker hos som er problemet. Hvis multinasjonale selskaper føles for stort, bør du kanskje vurdere en mindre bedrifter eller start-ups der du kan være med på å bygge opp noe fra grunnen? Den riktige rollen for deg finnes der ute – det gjelder bare å være tålmodig.

5. Vær tålmodig

Timing er en faktor vi alle må ta innover oss. Selv om du har lært noe av jobben du ikke fikk, brukt denne erfaringen til å forbedre søknad og CV, fortsatt jobbletingen og tenker mer fleksibelt, er det ikke sikkert at drømmejobben vil dukke opp akkurat nå. Men, det er fortsatt noe du kan gjøre for å sikre at du ikke går glipp av det når drømmejobben endelig dukker opp: Opprett jobbvarsler hos Academic Work, slik at du kan vite med sikkerhet at du er en av de første som får beskjed når drømmejobben dukker opp. ​

Start din karriere i Academic Work

Registrer din CV hos oss og søk på aktuelle ledige stillinger hos våre kunder i jobbportalen. Oppretter du i tillegg jobbvarsel får du beskjed når det dukker opp nye stillinger som matcher dine preferanser. Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe som konsulent gjennom Academic Work her.