My profile
My profile
Academyexpand_more
Jobbsøkerexpand_more
Bedriftexpand_more
Finn medarbeiderexpand_more
Utvikle ferdigheterexpand_more
Bli en bedre arbeidsgiverexpand_more
Hvorfor samarbeide med ossexpand_more
Guider og artiklerexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kontakt ossexpand_more
Våre kontorerexpand_more
Presseexpand_more
Annetexpand_more
Hero image

Hvordan er det å jobbe som Data Scientist i Fremtind?

Knut har en mastergrad i matematikk og statistikk fra UiO. Da han var ferdig med studiene satt han igjen med en stor interesse for programmering og matematikk i tillegg til et ønske om å jobbe for en datadrevet bedrift. Som helt nyutdannet kan det være vanskelig å ha oversikt over mulighetene som finnes ute i arbeidslivet. Derfor ønsket han å jobbe for et selskap som hadde fokus på utviklingsmuligheter og la til rette for at han fikk muligheten til å utforske ulike fagområder. Dette fant han hos Fremtind.

Se alle ledige stillinger i Fremtind

Knut startet sin karriere i Fremtind som prisanalytiker hvor han primært jobbet med å bygge modeller for å prise eiendomsforsikringer. Etter halvannet år flyttet han over til kjerneteamet for maskinlæring og kunstig intelligens.

På dette teamet jobber de på tvers av hele selskapet med å bygge smarte løsninger. Hele veien har han jobbet med maskinlæring, og han har fått muligheten til å jobbe med problemstillinger innen flere ulike forretningsområder. Etter hvert som interessen for maskinlæring ble større og større, ble det veldig tydelig at rollen som Data Scientist var perfekt for Knut.

«Det jeg liker best med rollen som Data Scientist, er at jeg får jobbe kontinuerlig med å løse forretningsproblemer gjennom maskinlæring sammen med utrolig dyktige og hyggelige kollegaer.»

Arbeidshverdagen

Arbeidsdagene til Knut er varierende. Som regel blir det en god del koding og jobbing med data. Dette involverer også samhandling innad i teamet og ut mot andre team i Fremtind. Selv om det er en del samhandling på tvers av selskapet, så har han få faste møter utenom teamets daglige standup hvor de diskuterer hva de jobber med for å nå målene de har satt seg.

«Problemstillingene jeg jobber med, har variert mye over tid. Jeg har jobbet med alt fra å bygge modeller for prising til bildegjenkjenning i forsikringsoppgjør.»

«Akkurat nå arbeider jeg med å se på utviklingen av lønnsomheten for et av produktene våre. Ved siden av dette bistår jeg et team hos forsikringsoppgjør, som ønsker å se på om de kan bruke maskinlæring til å løse noen problemer de har .»

Det beste med å jobbe i Fremtind

«Det beste med å arbeide i Fremtind er de fine menneskene jeg får jobbe med hver dag. Vi har et veldig godt fagmiljø med kompetente folk. Her sitter latteren alltid løst og humøret er på topp. Arbeidshverdagen vår er fleksibel, og det blir tilrettelagt for at man skal kunne utvikle seg faglig. I tillegg har vi sentrale lokaler rett ved Youngstorget.»

Kulturen

Knut forteller at kulturen er preges av mye hygge og læring. «Det er et veldig bra miljø hvor vi ler mye og hjelper hverandre med å løse problemer og utfordringer. Det er rom for å prøve og feile, og man får tid til å utvikle fagkompetansen sin.»

« Utvikling er en stor del av kulturen. Jeg er stolt av å ha fått være med på reisen teamet vårt har hatt, helt fra oppstarten for noen få år siden til i dag. Vi har vokst til å bli et godt kryssfunksjonelt team med bred fagkompetanse, hvor folk hjelper hverandre for å nå de målene vi setter oss.»