Staffing and recruitment assistant i Academic Work

Laura er 25 år og begynte å jobbe som Staffing and Recruitment Assistant (SRA) i april 2016. Anna er 22 år og har jobbet i Academic Work siden september 2017. Hun studerer HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania. Begge to jobber i dag deltid som SRA ved siden av studiene, vi tok en prat med dem for å høre om hvordan det er å være i rollen.

Nå søker vi nye Staffing and Recruitment Assistants!

Som ny SRA vil du gjennomgå et introduksjonsprogram hvor du vil få god innføring i våre bemanning- og rekrutteringsprosesser. I tillegg vil du følge et SRA-traineeprogram for å gi deg rammene til å lykkes gjennom trygghet og kompetanse.

Laura: Det jeg husker best fra oppstarten var, at alle på kontoret kom bort og hilste på meg og var interessert i å bli kjent med meg fra første dag. Man får en veldig god opplæring samt veldig tett og god oppfølging hvor det er et stort fokus på feedback. Da jeg startet hadde vi intensiv opplæring i 4 dager, hvor vi fikk innsikt i kulturen, arbeidsoppgavene og hva som ble forventet av oss. Etter dette fikk vi prøve oss på ulike arbeidsoppgaver der vi hele tiden fikk god feedback.

Anna: Min første tid som SRA var full av nye inntrykk. Men det største av dem alle var, hvor imøtekommende alle på kontoret var. Ingen spørsmål var dumme og hjelp var bestandig rett rundt hjørnet.

I tillegg har man utviklingsmuligheter i form av at man kan ta på seg ekstra ansvar, for eksempel timerapportering for en Consultant Manager, eller man kan få ansvar som SRAM-assistent. Om man ønsker mer ansvar så får man dette, derfor føler jeg absolutt at det er utviklingsmuligheter i rollen som SRA. I tillegg er det store muligheter for å kunne fortsette på fulltid som CM etter at man er ferdig med studiene, dersom dette er noe man ønsker.

Anna: I starten av en arbeidsdag får man gjerne tilsendt en overlevering fra Consulant Manager. Dette er en oversikt over hvilke arbeidsoppgaver man i løpet av dagen skal utføre. Arbeidsoppgavene varierer, men hovedsakelig er den viktigste oppgaven du har å støtte bemanning og rekrutteringsansvarlig med å finne rett person med rett kompetanse.

Laura: Du fokuserer sjeldent bare på en arbeidsoppgave, da man gjerne bistår ved flere prosesser. En normal arbeidsdag for meg innebærer flere forskjellige oppgaver, som f. eks annonseskriving, selektering av søkere til en stilling, intervjuer og administrative oppgaver som konsulent- og kundeoppfølging.

Share Energy, Beat Yesterday og Show Heart

....er våre kjerneverdier. Disse står sentralt i vår kultur, og kommer til syne i vår arbeidshverdag. Når du begynner i stillingen som SRA, vil du for merke at du jobber i et team med kolleger som støtter deg og ønsker at du skal lykkes.

Laura: Jeg vil beskrive kulturen som både uformell og profesjonell. Det er et klart fokus på prestasjoner og måloppnåelser i Academic Work, og man er opptatt av at kontoret skal levere gode resultater. Samtidig er det alltid god stemning på kontoret, og mange sosiale arrangementer i regi av jobben som blir arrangert. Dette gjør at man blir godt kjent med sine kollegaer, og gjør at man får et godt arbeidsmiljø på jobb.

Anna: Kollegaene mine i Academic Work er som gode lagspillere, her blir du heiet opp og frem. Vi unner hverandre å gjøre det bra. I Academic Work bryr vi oss. Både om hverandre, våre kunder og konsulenter. Arbeidsdagen er preget av høyt tempo, engasjement og et brennende ønske om å yte mest og best mulig.

Arbeidsoppgavene du får som SRA er svært varierende. Ingen dager vil være helt like, utviklingen stor og læringskurven er bratt.

Anna: Personlig har jeg kjent på en ekstrem bratt læringskurve i rollen som SRA. Hver måned gjennomføres utviklingssamtaler med nærmeste leder, her snakker vi om måloppnåelse og utviklingsområder. Ansvaret jeg har fått i min rolle preges i stor grad av eget initiativ, mål, motivasjon for progresjon og læringsvillighet. I rollen som SRA har man store utviklingsmuligheter, både personlig og faglig.

Laura: Når man starter som SRA så skal man fullføre et trainee-program med ulike utviklingsmål, som man skal nå. Trainee-programmet hjelper oss med å utvikle oss i rollen, for å fullføre trainee-programmet må man gå gjennom mange forskjellige arbeidsoppgaver, som utover i programmet blir mer komplekse. Dette driver oss til å utvikle oss og gjør at man raskt blir trygg i sin rolle.

Vil du jobbe i Academic Work?

Academic Work har ambisiøse planer for vekst i årene som kommer. En naturlig konsekvens er at vi må rekruttere mange nye medarbeidere. Derfor søker vi nå hele 9 nye Staffing & Recruitment Assisants til vårt kontor i Oslo. Har du lyst til å bli med på vår reise? Vi søker deg som har minimum 1,5 år igjen av bacheloren din, er uredd, fleksibel og ansvarstagende. Kjenner du deg igjen, ikke nøl med å sende inn en søknad!

Søk nå!
Del artikkelen