I karrieren

Fem tips for å få nettverksbygging til å fungere for deg

De fleste av oss begynner å bygge nettverk tidlig i karrieren fordi vi vet hvor viktig det er – hvem vi kjenner påvirker vår profesjonelle fremtid kanskje mer enn noe annet. Disse fem tipsene vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av det som kan være et effektivt verktøy for å sikre fremgang i karrieren din.

1. Nettverksbygging handler om å gi og ta

Vi tenker ofte på nettverksbygging som noe vi personlig kan dra nytte av, men det går begge veier, og det du kan tilby andre er like viktig som hva andre kan hjelpe deg med. Det kan være vi tar kontakt med andre fordi vi er på utkikk etter muligheter, inspirasjon eller veiledning, men for at relasjonen vi har med nettverket skal være gjensidig må vi spørre oss selv: Hva kan jeg tilby tilbake? Kanskje har du verdifull erfaring fra prosjekter som kan være nyttige om du deler dem. Eller du har tilgang til tidligere medstudenter og kolleger som kan være av verdi for nettverket ditt. På en eller annen måte må du være forberedt på å tilby noe nyttig for å sikre at nettverksbyggingen blir fordelaktig for begge parter.

Det er lett å tenke at man som ung og nyutdannet ikke har så mye å tilby, men det er ikke nødvendigvis hele sannheten – ofte ønsker arbeidsgivere et nytt, friskt perspektiv på alt fra produktlinje til personalpolitikk, og hvem er vel bedre egnet til å mene noe om dette enn den som ser på disse tingene for første gang? Å skrive et blogginnlegg på selskapets intranettside eller en oppdatering på LinkedIn kan være av stor verdi for folk i nettverket ditt. Men, uansett hva du har å tilby, er det viktig at du er raus – det gagner ingen at du holder innsikt og kunnskap for deg selv!

2. Vær selektiv, men ikke restriktiv

En av de raskeste måtene å få nettverket ditt til å vokse på, er å sende ut så mange invitasjoner du kan til så mange kontakter du kan og å godta alle forespørsler du får på nettsteder som LinkedIn og Facebook – men er du sikker på at dette er den mest effektive måten å gjøre ting på? Selv om du får mange kontakter, vil denne tilnærmingen raskt gjøre det vanskelig å holde oversikt. Det er selvfølgelig lurt å satse bredt – hvem ønsker ikke å være venn med Bill Gates på LinkedIn? Vær generøs når du får forespørsler fra andre, men tenk likevel litt på hvem du godtar forespørsler fra. Kan disse personene hjelpe deg? Kan du hjelpe dem? Følger du dem bare fordi du kjenner dem, eller er du genuint interessert i hva de gjør?

Forsøk å dele inn kontaktene dine, slik at du bruker tiden din på personer som faktisk deler de samme interessene som deg og som kan hjelpe deg med å vokse og utvikle deg – og omvendt. Hvis du sorterer kontaktene dine i ulike grupper, vil du kunne utnytte potensialet bedre.

3. Nettverksbygging skjer ikke bare på nett

I en tidsalder der det kan se ut til at alt skjer på internett, glemmer vi ofte at våre "virkelige" nettverk kan være like nyttige som våre nettbaserte nettverk, hvis ikke mer. Vi bruker ofte så mye av tiden vår på å samhandle via Instagram og LinkedIn at vi ikke legger merke til de verdifulle relasjonene som finnes rundt oss når vi ser opp fra skjermen – naboer, familiemedlemmer og mennesker vi har drevet idrett eller musikk sammen med, eller som vi gikk i samme klasse som på videregående skole. Alle disse er en del av nettverket vårt, og de er også koblet til andre som kan være av interesse for oss. Våre forbindelser til dem, enten det er gjennom en forening, en organisasjon eller en idrettsklubb, kan være like nyttige som noen vi møtte under et konsulentoppdrag eller på en messe, og det er alltid lurt å ta dem med i vurderingen når vi skal tenke på neste steg i karrieren. Hvor mange av oss fikk ikke vår første jobb mens vi gikk på skolen gjennom en venn av foreldrene våre eller en tante eller onkel som jobbet i en bransje vi var interessert i?
Det kan være smart å lage en liste over folk du kjenner, og de organisasjonene de er en del av. Derfra kan du raskt kartlegge om dere har felles interesser og vurdere om dette er potensielle nettverksmuligheter som kan hjelpe deg videre. Ettersom vi allerede har sterke personlige relasjoner til mange av menneskene rundt oss, kan de ofte være de nyttigste kontaktene vi har.

4. Vær tilgjengelig

Med fremveksten av en kultur der vi alltid er tilgjengelige, kan det kanskje virke litt fjernt at man en gang kunne forlate kontoret på fredag og ikke var tilgjengelig før man kom tilbake mandag morgen. Slik er det ikke lenger, og selv om folk i nettverkene våre ikke forventer umiddelbar respons på en tekst de sender klokka tre om natta, regner de fleste med å få et raskt svar.
Hva slags henvendelser vi får via nettverkene våre kan variere. Noen ønsker kanskje en anbefaling eller tar kontakt for å se om vi er interessert i et samarbeid. Andre kan være interesserte i å finne ut mer om et prosjekt du har vært involvert i eller en artikkel du delte på sosiale medier for et par måneder siden. Uansett er et raskt svar vanligvis mulig og nesten alltid å foretrekke – selv om det bare betyr at du svarer «beklager, men jeg kan ikke hjelpe deg» eller «Jeg kommer tilbake til deg senere», vil du oppdage at kontaktene i nettverket ditt setter pris på at du tar deg tid til å svare. Ingen liker å se at meldingen er lest uten å få svar.

5. Vær en tilrettelegger, ikke en portvokter

Vi kjenner alle minst en person som kjenner alle som muligens kan hjelpe oss med å nå drømmer og mål, men tviholder på informasjonen som om de skulle vært Gollum i «Ringenes Herre». Du prøver kanskje å be dem om få den introduksjonen du virkelig føler at du trenger eller en referanse som kunne hjulpet deg videre, men denne personen nekter å hjelpe deg. Dette er det motsatte av nettverksbygging – i stedet, vær en tilrettelegger, ikke en portvokter.
Å kontrollere tilgang til mennesker eller informasjon, selv om vi kanskje ikke innser det selv, er noe som gjelder oss alle i en viss grad. Det er viktig å huske på at vi må være svært forsiktige om vi ønsker å utøve denne formen for makt. Vi må også være forsiktige når vi deler kontakter eller anbefaler andre – noen mennesker ønsker bare å få tilgang til adresseboken din, og hvis du kommer med dårlige anbefalinger, kan det lett slå tilbake på deg selv. Men, stort sett setter alle pris på generøsitet, både med tanke på å sette av tid og dele kontakter, og du vil oppdage at det genererer en enorm mengde godvilje når du selv trenger hjelp neste gang. Hvis du gjør dette for andre, vil du oppdage at de også stiller opp for deg. Og, det er da du vet at nettverket ditt virkelig fungerer som det skal.

Hva sier LinkedIn-profilen din om deg?

Hvis din LinkedIn-profil ikke forteller hvem du er eller hva du kan, kan din neste store sjanse gå fra deg uten at du en gang er klar over det. Det finnes så klart ingen LinkedIn quick-fix som garanterer deg en jobb, men det finnes tre ting som kan øke dine sjanser for å få oppmerksomheten fra rekruttereren.

Les mer
Del artikkelen