I karrieren

Slik blir du en bedre kollega

Hvordan skal en god kollega være? Ja, svaret du får på dette spørsmålet er forskjellig fra person til person. Det er trolig enklere for oss å være enige om hva som er en dårlig kollega. Derimot er det sikkert at det finnes noen typer oppførsel, som garantert gjør deg til en bedre og godt likt kollega.

En god kollega …

… Sier «God morgen» og «Hei»

Det er få ord som har større betydning for relasjonen mellom kollegaer. Det å hilse med «hei» og «god morgen» er både en inkluderende og hyggelig handling, som dine kollegaer garantert liker og setter pris på.

… Er ofte i godt humør

Man kan ikke alltid være i sitt mest strålende humør, men man kan heller aldri alltid ha en dårlig dag. Det, å holde humøret oppe og være positiv, betyr mye for stemningen i hele teamet, noe som garantert resulterer i at teamet presterer bedre.

… Er en teamplayer Det å være en teamplayer kan bety mange ting, men at en teamplayer alltid har gruppens og bedriftens beste i tankene, kan vi nok alle være enige i. En teamplayer heier frem andre, støtter og tilbyr hjelp når en kollega har mye å gjøre. Hvis du er en god teamplayer, gir du også ros og feedback når din kollega har gjort noe bra. Eller noe mindre bra….

Les også: Skal du bytte jobb eller bli værende?

… Lever etter bedriftens verdier

Hver enkelt medarbeider fungerer som merkevareambassadør for sin bedrift. De beste kollegaer lever også opp til bedriftens verdier. Hvis du ikke gjør det, og grunnen til det er at du ikke har samme oppfatning om verdier, da er du sannsynligvis på feil arbeidsplass.

… Blir hjemme når hun/han er syk

Sist, men ikke minst- alt for mange går på jobb selv om de er syke. Det fører ikke bare til at du utfører ditt arbeid mindre bra enn normalt, og at det tar lenger tid for deg at bli frisk – du risikerer i tillegg å smitte dine kollegaer. Det kan i verste fall også føre til at du påfører din arbeidsgiver en mengde unødvendige kostnader. Som man pleier å si - bli heller hjemme en dag for mye enn en dag for lite.

Del artikkelen