I karrieren

Slik presenterer du en case i en jobbsøkerprosess

I siste del av rekrutteringsprosessen kan du bli bedt om å løse en case. Det er gjerne en oppgave med en problemstilling som er relevant for den jobben du har søkt på. Vi gir deg tips til hva du burde tenke på når du dukker opp i denne situasjonen.

En ting som er viktig å huske på når du blir bedt om å løse en case eller problemstilling, er at bedriften ikke nødvendigvis er ute etter riktig svar. Dette er en god mulighet for dem å se hvordan du går frem for å løse utfordringer og hvordan du kommuniserer med andre mennesker. Se på dette som en gylden mulighet til å vise frem dine egenskaper og hvordan du ville vært som kollega.

Les også: 6 tips til et vekstorientert tankesett

Under gir vi deg våre beste tips til hvordan du bør gå frem for å både løse og presentere en case når du er i en jobbsøkerprosess.

Bruk god tid

Først av alt; pust med magen! Sett deg ned og bruk god tid på å lese nøye igjennom instruksjonene. På den måten kan du være sikker på at du har forstått oppgaven før du setter i gang.

Legg gode forutsetninger for deg selv

Lag en tydelig agenda. Gjør research og foreta eventuelle avgrensninger for problemstillingen, slik at du kan løse oppgaven under de beste forutsetningene. Dette viser at du er løsningsorientert og at du klarer å sortere og strukturere informasjonen du får.

Bruk dine egenskaper

Vær kreativ! Det er din mulighet til å skille deg ut fra mengden, så ikke vær redd for å tenke utenfor boksen.

Vær nysgjerrig

Forbered noen gjennomtenkte spørsmål. Er et noe du kan utfordre bedriften på, som du ser kan gjøres på en mer effektiv måte for å skape bedre resultater?

Gå igjennom en ekstra gang

Du må ha kommet frem til en konklusjon og kunne begrunne den, så dobbeltsjekk at du faktisk har svart på spørsmålene eller problemstillingen.

Øv på presentasjonen

Den beste forberedelsen får du ved å øve deg på å presentere oppgaven og hvordan tankeprosess har vært. Spør en venn om å være publikum mens du øver deg, og be om tilbakemelding på presentasjonen.

Når du skal presentere på caseintervjuet

En av de viktigste tingene du må tenke på, er at du skal kunne snakke fritt under caseintervjuet. Sett deg derfor godt inn i det du skal presentere. Jo mer forberedt du er, jo tryggere vil du føle deg under presentasjonen. Husk også å sette av tid til eventuelle spørsmål mot slutten av presentasjonen. På den måten vet publikum at de får muligheten til å stille spørsmål senere, og du vil ikke bli unødig avbrutt underveis.

3 tips til caseintervjuet

  1. Med en tydelig agenda får publikum rette forventninger, og du viser at du er en strukturert person med god oversikt over det som skal presenteres.

  2. Bruk stikkord eller korte setninger dersom du bruker PowerPoint eller annet program. Har du et helt avsnitt på et lysbilde, risikerer du at publikum leser teksten på skjermen fremfor å lytte til deg.

  3. Ikke vær redd for å gestikulere eller vise entusiasme for det du presenterer. Pass også på at du prater høyt og tydelig.

Del artikkelen