I karrieren

Slik landet Mia jobben etter studiene!

Som de fleste andre i starten av karrieren hadde Mia ikke et fullstendig klart bilde på hva hun ville jobbe med da hun var ferdig med studiene. En ting var sikkert, hun hadde lyst til å jobbe med noe som kunne binde sammen den økonomirettede utdannelsen hennes og teknologi. Slik fikk Mia øynene opp for SAS Institute gjennom Academic Work.

Samarbeidet mellom SAS Institute og Academic Work

SAS Institute er verdensledende innen Big Data-analyse, maskinlæring og kunstig intelligens. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data om kunder, ytelse, økonomi og IoT-enheter til informasjon de kan bruke til å innovere og drive transformasjon i virksomheten. Academic Work ansetter konsulenter for SAS Institute som får opplæring hos dem og videre oppdrag hos kundene til SAS Institute. Da muligheten som konsulent gjennom Academic Work dukket opp, fikk Mia et oppdrag gjennom SAS Institute for Eika Forsikring.

- SAS Institute er et veldig spennende selskap som er lett å selge inn til kandidater fordi de har et stort fokus på god opplæring og utvikling. I tillegg er det utrolig kult at de fokuserer på å få inn dyktige kandidater som har de rette personlige egenskapene, men som kanskje ikke har en direkte IT-erfaring. - Ingrid Thorseth, Consultant Manager i Academic Work

Det beste fra to verdener

Mia valgte økonomi og ledelse på BI fordi hun syntes det var et veldig spennende fagområde som ikke låste henne til et spesifikt yrke. Samtidig blir IT og Teknologi en stadig større del av hverdagen og viktigere for mange bedrifter. Med det i bakhodet var Mia usikker på om hun skulle fortsette å studere eller starte karrieren.

- SAS Institute fanget oppmerksomheten min fordi jeg fikk muligheten til å ta steget inn i den bransjen selv om jeg ikke hadde bakgrunn fra IT.

Er du i starten av din karriere og på utkikk etter ny jobb?

Opprett jobbvarsel

For Mia var utviklingsmuligheter og varierte arbeidsoppgaver noen av de viktigste motivasjonsfaktorene da hun skulle velge jobb. Både gjennom arbeidsoppgavene og områdene hun jobber med, men også muligheter for å jobbe innen teknologi i fremtiden. Gjennom SAS Institute sitt oppstartsprogram fikk Mia først relevant kursing i både SAS-software og i rollen som konsulent. Deretter startet hun å jobbe hos Eika Forsikring som Analytiker.

Samtidig som Mia har fått muligheten til å jobbe sammen med mange dyktige mennesker fra ulike avdelinger i flere selskaper har hun også fått muligheten til å ta ansvar og eie flere av leveransene fra dag en.

- Jeg var inne på tanken om å utdanne meg videre innen noe mer IT-rettet, da jeg fikk muligheten til å kombinere jobb og lære mer om IT og teknologi, så jeg på det som en utrolig stor mulighet. Denne jobben har gitt meg det beste av to verdener, både å lære meg programmering og jobbe innen det jeg har studert.

Anbefaler andre jobbsøkere å være åpen for flere muligheter.

Arbeidshverdagen til Mia består av flere forskjellige oppgaver, blant annet har hun både kontordager i Oslo og på Hamar. Hun forteller om et stort læringsutbytte. Gjennom analytikerstillingen har Mia fått utføre diverse analyser av produkter, kunder og markeder. Hvor hun blant annet ser på retningslinjer for å ivareta personvernet til kundene. Resultatene fra analysene hun gjør har hun i etterkant presentert for bestiller og ledergruppen i Eika

- De fleste dager er jeg hos Eika og håndterer forskjellige prosjekter hvor jeg bruker programvaren til SAS Institute. Andre dager er jeg hos SAS Institute og får muligheten til å ta kurs, lære meg mer om programvaren og utvikle meg.

Viktige lærdommer Mia har tatt med seg er å være åpen, kontinuerlig utfordre seg selv og våge å ta sjanser. I arbeidet med analysene har hun fått god hjelp og veiledning fra kursansvarlig og de andre konsulentene i SAS Institute, samt de forskjellige forretningsområdene i Eika Forsikring.

-Selv om du ikke har nøyaktig den kompetansen som etterspørres vær åpen for at du kan lære deg resten. Ta en telefon til de du søker hos og hør hva som er et faktisk krav, og hva er et ønskelig krav.

Et annet råd Mia har til andre som er i starten av karrieren er å søke på flere stillinger samtidig og være åpen for forskjellige selskaper. Er du relativt ny på arbeidsmarkedet, se deg om etter flere ulike bedrifter og stillinger. Våg å satse, og tro på deg selv poengterer Mia.

Del artikkelen