Rekruttere

Vipps, så lærte vi openID connect!

Onsdag 7.november arrangerte vi i samarbeid med Vipps, en OpenID Connect Workshop. En faglig og sosial kveld med programmering og spennende foredrag. Vi i Academic Work gjennomfører jevnlig flere lignende arrangementer på høyskoler og universiteter for å vise frem bedrifter og ulike karrieremuligheter. Denne gangen inviterte vi alle med interesse for programmering, slik at de kan bli kjent med både oss og Vipps.

Ved å arrangere foredrag, workshop og andre spennende arrangementer får vi både vist frem interessante bedrifter og muligheter vi tilbyr. Det er spesielt viktig for oss å være synlige innen fagområdet IT. Dette er en utrolig viktig målgruppe og vi ansetter flere hundre personer til ulike IT stillinger hvert år.

-Det er ekstra gøy å kunne arrangere en slik kveld sammen med Vipps. Vipps er en bedrift som jobber med utrolig spennende og dagsaktuelle problemstillinger innen IT, forteller Business Area Manager IT & Technology, Even Kjørsvik.

Over 200 interesserte

Vi ønsker å ha slike kvelder for å dele litt mer om hva vi jobber med. I tillegg ser vi alltid etter flere flinke folk. Spesielt innen produkt og teknologi, så dette er en kjempemulighet for å bli kjent med potensielle medarbeidere på. I tillegg er det veldig gøy å bli kjent med nye folk og få gode innspill vi kan bruke for å jobbe smartere, forteller Sigrid Jervell i Vipps.

Med over 200 personer som var interesserte i å delta på workshopen, og over 70 påmeldte med venteliste, var kvelden en suksess.

-Det kuleste var engasjementet til det faglige blant deltakerne.

En av deltakerne er Tom Kvam, som studerer Master i programmering ved UiO. Hvorfor er du her i dag?
-Jeg liker Vipps utrolig godt, det er et fantastisk produkt. Samtidig er det en god mulighet for meg til å bli mer kjent med vipps.

enter image description here

Fra Silicon Valley til Vipps

Jimmy Byrum jobber som ingeniør i Vipps og holdt foredrag under kvelden. Tidligere har han bodd og jobbet i Silicon Valley- som mange ser på som hjemmet til verdens største høyteknologiske oppstartsbedrifter.

-Det som er så spesielt med San Francisco er at alle virkelig satser fullt på det. I San Francisco er det ingen stigma over det å feile, feiler du er det et steg mot suksess. Du prøvde, du feilet, og du fortsetter, forteller Jimmy under foredraget.

Fremtiden er i Norge

Han forteller videre at han har reist mye rundt og Oslo oppleves mye mer moderne i motsetning til USA. «Kollektivtrafikken, posten alle disse tingene er frustrerende i USA. For eksempel må jeg bruke cash overalt i San Fransisco, det kan ikke sammenlignes med Norge. Fremtiden er her.»

Flere som drømmer om en karriere innen programmering ønsker ofte å flytte til Silicon Valley for å oppleve entreprenør livet. Imidlertid trekker Jimmy parareller fra Silicon Valley og Vipps.
-Vipps føles nesten ut som en «San Fran startup». Måten ulike team er satt opp på, den flate strukturen, man får stor følelse av selvstendighet i Vipps.

Kontakt oss
Del artikkelen